Χ.Γκουντενούδης: «Γιά κάθε εξαγγελία έχουμε και τρόπους υλοποίησης»

Πολιτική /

Από τα ορεινά χωριά της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας ξεκίνησε τον κύκλο των περιοδειών και ομιλιών του ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Παιονία Ισχυρή» Χρήστος Γκουντενούδης.
Επισκεπτόμενος την γραφική Καστανερή ο κ. Γκουντενούδης παρέθεσε, σε συγκέντρωση δημοτών, τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του για τον δήμο εστιάζοντας στις αναπτυξιακές δυνατότητες που διαγράφονται για την περιοχή, στην αξιοποίηση του αγροτοδιατροφικού προτύπου, του αγροτουρισμού και του ορεινού όγκου του Πάικου. Παράλληλα με το γενικό περίγραμμα, ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας έκανε και συγκεκριμένες προτάσεις για τον οικισμό της Καστανερής, που συμπυκνώνονται στην κατασκευή μικρού φράγματος στη θέση προφήτης Ηλίας, στην επέκταση του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου, στην κατασκευή νέας γέφυρας και στη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας απάντησε και σε επικριτικά σχόλια που δέχθηκε προσωπικώς για δήθεν ολιγωρία στο ζήτημα της καθίζησης του δρόμου της Καστανερής. Παρουσίασε ως αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει ο ίδιος ως αντιπεριφερειάρχης για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, ενώ συμπλήρωσε ότι πολύ σύντομα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος στο έργο.
Την Πέμπτη 24.4.14, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ‘’Παιονία Ισχυρή’’ περιόδευσε και μίλησε σε Γερακώνα, Φιλυριά, Πεντάλοφο και Ομαλό. Εντυπωσιακά στοιχεία, τα οποία επεσήμανε και ο κ. Γκουντενούδης, ήταν η πολυπληθή συμμετοχή δημοτών στις συγκεντρώσεις, το έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή τους αλλά και ο παραγωγικό διάλογος που ανέπτυξαν τόσο με τον επικεφαλής όσο και με τα στελέχη της ‘’Παιονίας Ισχυρής’’ μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Γκουντενούδη.ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗΣ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ
Ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας παρουσίασε μία προς μία τις προτάσεις του συνδυασμού του για τον Γερακώνα (ασφαλτόστρωση κεντρικού δρόμου, έργα κρασπέδωσης και φωτισμού, ολοκλήρωση εργασιών ανάπλασης κεντρικής πλατείας, κατασκευή μικροφραγμάτων για την αποτελεσματική άρδευση των αμπελώνων και των οπωροφόρων καλλιεργειών) τον Πεντάλοφο και τον Ομαλό(επέκταση αρδευτικού δικτύου και ταμιευτήρα για την άρδευση των καστανοτεμαχίων Ομαλού και Πενταλόφου, χάραξη νέου περιφερειακού δρόμου από είσοδο Πενταλόφου που οδηγεί στον Ομαλό, συντονισμένες ενέργειες για την αλλαγή χρήσης του καστανοδάσους της περιοχής προς όφελος των καστανοπαραγωγών) τη Φιλυριά (κατασκευή ταμιευτήρα για άρδευση, τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην είσοδο του χωριού, κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων, επισκευή αποδυτηρίων στο γήπεδο, αξιοποίηση πρώην αναψυκτηρίου). Στη Φιλυριά τόνισε ιδιαιτέρως ότι θα συνεχιστεί η επιτυχημένη «Γιορτή του Κερασιού» και θα εμπλουτιστεί με νέες εκδηλώσεις.
Οι δημότες που συμμετείχαν στις ομιλίες του κ. Γκουντενούδη διατύπωσαν έντονα παράπονα για την εγκατάλειψη των χωριών τους τελευταία τα τέσσερα χρόνια από την απερχόμενη δημοτική αρχή.
«Δυστυχώς το έχω διαπιστώσει προσωπικώς ότι παράτησαν τα χωριά στο έλεος του Θεού, δεν έγινε σχεδόν τίποτα στα περισσότερα χωριά, αυτές τις εικόνες προσλαμβάνω από την επικοινωνία μου με δημότες’’ σχολίασε ο κ. Γκουντενούδης.
Δεσμεύθηκε, τέλος, ότι όσα έργα εξήγγειλε θα ενταχθούν σταδιακώς στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και σε άλλες χρηματοδοτικές «πηγές» και θα υλοποιηθούν σε πλαίσιο πενταετίας.
Τον υποψήφιο δήμαρχο Παιονίας συνόδευσαν στις επισκέψεις του στα χωριά της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Αλίρης Ελένη Δούμου, Γιώργος Θεοδωρίδης, Κωνσταντίνος Μπάρπας, Αντώνης Σαμαράς, Αθανάσιος Τζούρτζος, Γιάννης Αδαμόπουλος, Άγγελος Αναστασιάδης, Θεόδωρος Απουσίδης, Ελευθέριος Γαρόπουλος, Λάζαρος Ευθυμιάδης, Χρήστος Κασικτσής, Κωνσταντίνος Μεμετζής, Γιώργος Παμποράκης, Βίκτωρ Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Σούλα Παπαδοπούλου – Ουρτζάνη και Παναγιώτης Σωτηριάδης.

Περισσότερα

Θ.Βαφειάδης: «Να ενημερώσει η δημοτική αρχή γιά την υπέρογκη οφειλή της ΔΕΥΑΚ στην ΔΕΗ και γιά έργα από υπηρεσίες του δήμου»

Δύο έγγραφες ερωτήσεις προς την διοίκηση του δήμου κατέθεσε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος […]

Δείτε ακόμα

Και με το «καρότο» και με το «μαστίγιο»

Παρά τους τόσους «κλυδωνισμούς», που υφίσταται το «οικοδόμημα» του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου εξαιτίας εσωτερικών ζητημάτων και της συνδυασμένης κρίσης των τελευταίων […]