Πολιτική

Χ.Γκουντενούδης: «Δεν θα αφήσουμε να γίνει η κρίση «εργαλείο» της διοίκησης Σιωνίδη

Σφοδρή επίθεση κατά του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη και της διοίκησης του δήμου Παιονίας γιά όλα τα τοπικά προβλήματα εξαπέλυσε ο επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίαε «Παιονία Ισχυρή» και πρώην δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ.Γκουντενούδης αναφέρει τα εξής:

«Λόγω της πανδημίας και των μέτρων αποτροπής της διασποράς του νέου κορωνοϊού, οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου γίνονται μόνο διά περιφοράς, μέθοδος που, κατά την άποψη μου, αφ’ ενός μεν δεν είναι αποτελεσματική, ούτως ώστε να «προβληματίσει» την διοίκηση του δήμου, γιά να δραστηριοποιηθεί, αφ’ ετέρου δε λαμβάνονται ως ευκαιρία γιά εκμετάλλευση από τον δήμαρχο, ώστε να περνά «εν κρυπτώ» ρυθμίσεις, που μπορεί να μην εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δημοτών.

Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και μεγαλώνουν συν τω χρόνω. Απαιτούν αποτελεσματική διαχείριση, όπως το μεταναστευτικό ( Ν. Καβάλα ), το κλείσιμο πλέον όλων των τραπεζών στην έδρα του δήμου το Πολύκαστρο, αλλά και η αντιμετώπιση της πανδημίας με υλοποίηση μέτρων από τον δήμο, ο οποίος για μία ακόμη φορά είναι ΑΠΩΝ.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, την διαχείριση της πανδημικής κρίσης που έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα του κάθε δημότη, τι έκανε η διοίκηση απέναντι στον επαγγελματία ή τον εργαζόμενο, ακόμη και τον συνταξιούχο;

Ενώ ο δήμος Παιονίας έχει χρηματοδοτηθεί έως τώρα από την Πολιτεία με 258.000 ευρώ έκτακτη επιχορήγηση, όπως και σήμερα 7/12/20 που δημοσιεύουμε αυτό το δελτίο Τύπου, επαναχρηματοδοτήθηκε ο δήμος με 172.130 ευρώ, με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού δημιουργούν κωδικούς με 12.000 ευρώ για τα τεστ νέου κορωνοϊού.

Είμαστε από τους τελευταίους ελάχιστους δήμους σε όλη τη χώρα, που δεν έχουμε κάνει ακόμη ελέγχους στο προσωπικό, που εργάζεται στον δήμο, αλλά φυσικά ούτε και στους δημότες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται γιά την δημόσια υγεία και τον έλεγχο της διασποράς της ασθένειας. H άποψη μας, όπως την καταθέσαμε στην Ο.Ε. και στο Δ.Σ., είναι να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι παραπάνω κωδικοί του προϋπολογισμού όπως και οι αντίστοιχοι κωδικοί που αφορούν στον νέο κορωνοϊό, και όχι αλλότριοι προς ψηφοθηρικά οφέλη, αλλά μόνο για το καλό των δημοτών.

Γιά την τηλεκπαίδευση των μαθητών τι έκανε ο δήμος; Ούτε ένα τάμπλετ δεν αγοράσθηκε με τα λεφτά της κρατικής επιχορήγησης για τους μαθητές, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα το μάθημα τους.

Τι έκανε ο δήμαρχος κ. Σιωνίδης, γιά να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, μέσα σε νομικά πλαίσια των αρμοδιοτήτων του δήμου τους επαγγελματίες, που πραγματικά έχουν φτάσει στο «χείλος του γκρεμού»; Γιά μιάν ακόμη φορά είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ, καθώς σκέφτεται μόνο το πολιτικό κόστος, προβαίνοντας σε δράσεις εντυπωσιασμού ενώ θα μπορούσε ο δήμος αυτή τη δύσκολη εποχή να δώσει κουράγιο και αυτοπεποίθηση στους δημότες.

Αλήθεια, υπάρχει επιτροπή υγείας να ενημερώνει καθημερινώς τους δημότες γιά το τι γίνεται; Πού είναι η παρουσία της δημοτικής αρχής στην στήριξη των δομών υγείας του δήμου; Πού είναι ο δήμος, γιά να στηρίξει με την ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ την παραπαίουσα επιχειρηματικότητα; Αντ’ αυτού, ο δήμος προβαίνει σε εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις συμβασιούχων και τακτοποιήσεις «ημετέρων».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίναμε μάρτυρες του κλεισίματος των τραπεζικών υποκαταστημάτων στο Πολύκαστρο. Άραγε, πώς νοιώθει η διοίκηση, που η έδρα του δήμου δεν έχει πιά κανένα κατάστημα καμμιάς τράπεζας για να εξυπηρετεί τους μισθωτούς και τους επιχειρηματίες της περιοχής μας;

«Κρύβονται» πίσω από δηλώσεις γιά δήθεν προγραμματισμό των διοικήσεων των τραπεζών, ότι θα μειωθούν τα καταστήματα. Μιλάμε, όμως, γιά την μεγαλύτερη πόλη και την έδρα του δήμου. Θα έπρεπε να είχαν ξεσηκώσει το σύμπαν. Και τι έκαναν αντί γι’ αυτό; Μία τυπική επιστολή στον διοικητή της τράπεζας, που έκλεισε, αντί να ζητήσουν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό που εποπτεύει το τραπεζικό σύστημα.

Τέλος, επανερχόμενος στο Προσφυγικό, οι εργασίες οικοδόμησης στην περιοχή του αεροδρόμιου της Ν.Καβάλας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού. Παίρνουν ακόμη και γεωργικές εκτάσεις από αγρότες, τις όποιες καλλιεργούσαν χρόνια, δημιουργώντας τους πρόβλημα στην εκμετάλλευσή τους, λόγω δικαιωμάτων στην ενιαία ενίσχυση. Άραγε αυτός ο καλλιεργητής δεν έχει δικαιώματα ως Έλληνας πολίτης;

Δεν πρέπει να επιμείνουμε στην προσφυγή που έγινε από την διοίκηση του δήμου στο ΣτΕ γιά το 1%, όπως διαλαλούσε ο κύριος δήμαρχος; Μήπως έγινε κάποια συμφωνία, «κάτω από το τραπέζι» και δεν το γνωρίζουν αυτό οι δημότες; Κάνανε τον καταυλισμό μόνιμο και τον δικαιολογούν με λεκτικές αερολογίες δήθεν ως νόμιμο.

Επόμενο είναι να υπάρχουν αυτά τα ερωτήματα, αφού ο δήμαρχος κ. Σιωνίδης πάντοτε αναζητεί τρόπους να αποφεύγει την λογοδοσία είτε με τηλεφωνικές συνεδριάσεις είτε με εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα της τελευταίας στιγμής, που, όμως, έχουν την «οσμή» ρουσφετιών και προσωπικών διευθετήσεων.

Οι δημότες θέλουν «καθαρές» απαντήσεις και «καθαρές» λύσεις με σεβασμό των χρημάτων τους και της αξιοπρέπειας τους.
Δεν θα αφήσουμε την κρίση αυτή να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την δημοτική αρχή, γιά να περάσουν στο σκοτάδι όλα όσα δεν αντέχουν στο φως».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]