Πολιτική

Ο Απ. Γκλέτσος κατέθεσε μήνυση για τα επεισόδια στην Ειδομένη

Μήνυση κατά των Σκοπιανών αστυνομικών κατέθεσε την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 ο αρχηγός του κόμματος Τελεία, Απόστολος Γκλέτσος ο οποίος παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς.

Μετά τα επεισόδια στην Ειδομένη και την εισβολή Σκοπιανών αστυνομικών επί ελληνικού εδάφους ο κ. Γκλέτσος θεώρησε ότι οι αστυνομικοί της γειτονικής χώρας ενήργησαν κατά τρόπο που προκάλεσε σωρεία αδικημάτων κι έτσι η υπόθεση επιβάλλεται να εξεταστεί από τις δικαστικές αρχές.

Μεταξύ άλλων στη μήνυση που δημοσιεύει το protothema.gr αναφέρεται: «εξαγριωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθώντας να σκαρφαλώσουν πάνω στο φράχτη και να περάσουν από την αντίθετη πλευρά, προκάλεσαν ζημιά σε τμήμα του φράχτη το οποίο και υποχώρησε, πάνω από τα συντρίμμια του οποίου οι αστυνομικοί των Σκοπίων εισήλθαν σε σχηματισμό μάχης στο ελληνικό έδαφος διανύοντας απόσταση πάνω από 20 μέτρα μετά το φράχτη, ήτοι σε αποκλειστικά ελληνικό έδαφος,και εκτοξεύοντας σε ευθεία βολή φωτοβολίδες κρότου – λάμψης, κάνοντας χρήση χημικών όπλων, ρίχνοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες και πυροβολώντας με σφαίρες από καουτσούκ αδιακρίτως και προς πάσα κατεύθυνση».

Ο κ. Γκλέτσος ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της παράνομης εισόδου στη χώρα, οπλοκατοχής, οπλοχρησίας και δη κατοχής και χρήσης χημικών όπλων, δακρυγόνων, κροτίδων κρότου – λάμψης και χειροβομβίδων, πρόκλησης εκρήξεων, απλής σωματικής βλάβης, βαριάς σωματικής βλάβης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, έκθεσης σε κίνδυνο, απόπειρας ανθρωποκτονίας, συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και πρόκλησης και διέγερσης φυλετικού μίσους λόγω καταγωγής.

«Ήρθαμε εδώ σήμερα για να καταθέσουμε μήνυση κατά των Σκοπιανών αστυνομικών που επιχείρησαν σε Ελληνικό έδαφος και ζητάμε, όπως ο νόμος προβλέπει να διωχθούν και στη χώρα τους και στην Ελλάδα.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες λειτουργούν ανασταλτικά για τις επενδύσεις που κάποιοι θέλουν να κάνουν στη χώρα μας, Έλληνες ή ξένοι.

Όταν κάποιος βλέπει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και το κράτος , καταλαβαίνετε ότι ούτε ο τουρισμός , ούτε οι επενδύσεις στη χώρα μπορούν να στηριχθούν», είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Γκλέτσος.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]