Πολιτική

«Γυρίστε την πλάτη σ’ αυτούς που υπόσχονται λύσεις ενώ έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα»

Την αντίδραση της τομεακής επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά και η ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ γιά το θέμα της απένταξης του νομού από τις παραμεθόριες περιοχές.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Αποτελούν τουλάχιστον πρόκληση για το λαό του νομού οι τοποθετήσεις του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά και της ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπερασπιστές του λαϊκού εισοδήματος, με αφορμή τη συζήτηση που «άνοιξε» για την περικοπή του επιδόματος παραμεθορίου σε τέσερις νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (Κιλκίς, Σέρρες, Πέλλα, Δράμα).

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ψηφίσει εκατοντάδες νόμους (χώρια, μαζί και ορισμένες φορές μαζί με τον ΛΑΟΣ και την ΔΗΜΑΡ), οι οποίοι μείωσαν πάνω από 50% το εισόδημα του λαού τα χρόνια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. Ειδικά οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χάσει πάνω από έξι μισθούς το χρόνο. Φαίνεται πως ξέχασαν ότι έχουν ψηφίσει τρία «μνημόνια» ο ένας και δύο ο άλλος, το τελευταίο από κοινού με το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, μόλις πριν λίγους μήνες.

Το θράσος, όμως, να βγαίνουν και να μιλάνε ως να μην έχουν κυβερνήσει ποτέ, τους το έχει δώσει η ίδια η σημερινή κυβέρνηση. Αυτή είναι η υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα. Από τη μία συνεχίζει την «βρώμικη δουλειά», που άφησαν στη μέση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων και με τις ευλογίες της ΕΕ. Από τη άλλη τους δίνει πάτημα να εμφανίζονται δήθεν ως φιλολαϊκή αντιπολίτευση. Συμβάλλει έτσι και αυτός, ώστε και οι όποιες αγωνιστικές διαθέσεις του λαού να εγκλωβίζονται μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, μέσα στις λογικές της διαχείρισης του μικρότερου κακού και της ανάθεσης.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι άνεργοι, οι μικροί και μεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, η νεολαία και οι συνταξιούχοι πρέπει να επικαλεστούν την πείρα τους και να βγάλουν συμπεράσματα. Να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα και στους τοπικούς τους παράγοντες που υπόσχονται λύσεις, ενώ είναι οι ίδιοι που έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα.

Η λύση για τον λαό βρίσκεται στον «δρόμο» της ανατροπής αυτού του σάπιου και βάρβαρου συστήματος, του καπιταλισμού, που γεννά την εκμετάλλευση, την κρίση και τους πολέμους και στην οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και όπου θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας