Κοινωνία

Η γιορτή του προστάτη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς

Με κάθε τιμή και θρησκευτική ευλάβεια τιμήθηκε ο Άγιος Νικήτας, ο Γότθος, προστάτης των Εφέδρων Αξιωματικών, για πρώτη φορά στο συνοριακό φυλάκιο Δοϊράνης και στον ιερό ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Το πρωί της Πέμπτης 15ης Σεπτεμβρίου 2022 τελέστηκε Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στο γραφικό Εξωκλήσι.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο πάτερ Χριστόδουλος Κοταΐδης, εφημέριος Δοϊράνης και ο Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Κλώπας, εφημέριος Σ.Σ. Μουριών, ο οποίος ως εκπρόσωπος του μητροπολίτου μας κκ. Βαρθολομαίου μετέφερε τις ευλογίες του και ευχήθηκε καταλλήλως στον Σύνδεσμο Εφέδρων για τον πρώτο εορτασμό του προστάτη του Αγίου Νικήτα.

Χαιρετισμό εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου ως και για την αποστολή των Έφεδρων απηύθυνε και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Αθανάσιος Γραματικόπουλος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο διοικητής της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Γεώργιος Στεφανίδης, ως εκπρόσωπος του διοικητή του Γ ΣΣ Αντιστράτηγου Σωτηρίου Κωστάκογλου, η εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κυριακή Μαγνήσαλη, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Ευάγγελος Μαυρογόνατος μέλη, κληρικοί φίλοι του συνδέσμου, προσκυνητές από το Κιλκίς και την Δοϊράνη.

Στο τέλος της όλης εκδήλωσης ο πρόεδρος του συνδέσμου Κώστας Παπανικολάου ευχαρίστησε τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη κκ. Βαρθολομαίο διά του εκπροσώπου του για την συμβολή του για την καθιέρωση του Αγίου Νικήτα ως προστάτη των Εφέδρων αλλά και για την ευλογία του να τελείται η εορτή του στο ιερό ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, τον ταξίαρχο Γεώργιο Στεφανίδη, αλλά και τον δήμο Κιλκίς ως και τον πάτερ Χριστόδουλο που φρόντισαν για την ευπρέπεια του χώρου ώστε να είναι έτοιμος για την εορτή, καθώς και όλους του παρισταμένους που συμμετείχαν στην απλή αλλά συμβολική δεξίωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]