Κοινωνία

Η γιορτή των Γραμμάτων και Τεχνών του Ποντιακού συλλόγου Γουμένισσας “O Διογένης ο Σινωπεύς”

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση το διοικητικό συμβούλιο του Ποντιακού συλλόγου Γουμένισσας “O Διογένης ο Σινωπεύς” επανήλθε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 με την καθιερωμένη γιορτή προς τιμήν του έργου και του βίου των Τριών Ιεραρχών, μετά από δύο χρόνια “απουσίας” λόγω πανδημικής κρίσης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του συλλόγου Χριστόφορο Λαζαρίδη ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο Πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων ως εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη μας κκ Δημητρίου, ο οποίος μίλησε και για το βίο και το έργο των Τριών Ιεραρχών, ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης και ο Αναστάσιος Περπερίδης ως εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Γουμένισσας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Τζούρτζος, Μαρία Παλάνη και Ευάγγελος Νίτσης, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γεώργιος Βασιλειάδης, οι τοπικοί σύμβουλοι Αναστάσιος Περπερίδης και Ελένη Τζιούνη, ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Γκουντενούδης, εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων και εκπρόσωποι των συλλόγων διδασκόντων των σχολικών μονάδων Γουμένισσας.
Τη σκυτάλη παρέλαβε η γραμματέας του συλλόγου Δέσποινα Λαζαρίδου, ομιλήτρια – παρουσιάστρια της εκδήλωσης, η οποία μίλησε για το έργο των Τριών Ιεραρχών αλλά και για τη σημασία και αξία που πρέπει να λαμβάνεται από τέτοια παραδείγματα στο σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα.
Ακολούθως, το διοικητικό συμβούλιο τίμησε τον Ευάγγελο Ζιέλκα, εκπαιδευτικό και πρώην διευθυντή του γυμνασίου Γουμένισσας, για τη συνολική προσφορά του στην εκπαίδευση. Τον έπαινο παρέδωσε ο αγαπημένος φίλος και επίσης εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Βαλτάκης σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, ενώ αναφορά στο έργο του Ε. Ζιέλκα έκανε και ο νυν διευθυντής του γυμνασίου Γουμένισσας, Νέστορας Βαλκάνης.
Ακολούθησαν βραβεύσης των αριστούχων απόφοιτων των σχολικών μονάδων Γουμένισσας, του σχολικού έτους 2021-22. Για την απονομή των επαίνων, τους συλλόγους διδασκόντων εκπροσώπησαν η Δροσούλα Χατζηγεωργίου, αναπληρώτρια διευθύντρια του 1ου δημοτικού σχολείου, ο Φώτιος Γκίγκερης, διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου, ο Νέστορας Βαλκάνης, γυμνασιάρχης και ο Ευάγγελος Νίτσης ως εκπρόσωπος του συλλόγου διδασκόντων του λυκείου Γουμένισσας.
Το διοικητικό συμβούλιο του Ποντιακού συλλόγου Γουμένισσας “O Διογένης ο Σινωπεύς” δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει και μία επιπλέον εκδήλωση βράβευσης αριστούχων αποφοίτων των προηγούμενων δύο ετών, οι οποίοι δυστυχώς δεν άκουσαν τα ονόματα τους ως είθισται, λόγω της πανδημίας.
Σε ανακοίνωση του το διοικητικό συμβούλιο αναφέρει τα εξής: “Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρευρέθηκαν και έστεψαν με επιτυχία την εκδήλωση μας αυτή και να συγχαρούμε θερμά τους μαθητές για την επιτυχία τους. Αγαπητά μας παιδιά, σας ευχόμαστε πάντα να αριστεύετε σε κάθε πτυχή της ζωής σας, και να επιτύχετε τους στόχους που έχετε θέσει. Τέλος, θέλουμε να συγχαρούμε τους γονείς, τους αδιάκοπους υποστηρικτές, για τη συμβολή σας στην επιτυχία των παιδιών. Το έργο σας είναι ισάξιο της επιτυχίας των παιδιών σας, αυτό είναι βέβαιο”.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η διαφορά… στο πατρώνυμο

Aνάμεσα σε αυτά, που προκάλεσαν εντύπωση στην πρόσφατη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου από πλευράς […]

“Μιλούσε”… το ήθος του!

“Στην μουσική, αρχής γενομένης από την βυζαντινή, με “μύησε” από μικρό παιδί ο εξαίρετος ψάλτης, που είχαμε στο χωριό, Θοδωρής […]