Πολιτισμός

Λαμπρή η «Γιορτή των Γραμμάτων» του δήμου Παιονίας

ΓΙΟΡΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝΓιά τέταρτη συνεχή χρονιά ο δήμος Παιονίας, διά της αντιδημαρχίας παιδείας, αθλητισμού, νεολαίας, πολιτισμού και εθελοντισμού, διοργάνωσε την «Γιορτή των Γραμμάτων».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8.2.14 στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Πολυκάστρου, παρουσία πλήθους κόσμου που την κατέκλυσε.
Η αρχή έγινε με χαιρετισμό του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, και Πολυκάστρου κκ Δημητρίου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Γεώργιος Τανιμανίδης, ότι το ίδρυμα έχει καθιερώσει πριν σαράντα χρόνια την ετήσια βράβευση μαθητών με την ευκαιρία της «Γιορτής των Γραμμάτων», που ταυτίζεται με τους «τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου θεότητος», τους Τρεις Ιεράρχες.
ΓΙΟΡΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 1Οι βραβεύσεις στην συγκεκριμένη εκδήλωση ξεκίνησαν με τους κορυφαίους των αριστευσάντων γυμνασίων και λυκείων του δήμου, στους οποίους τα έπαθλα απένειμε ο δήμαρχος Αθανάσιος Λαπόρδας.
Ακολούθως το ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» απένειμε διά χειρός του κ. Τανιμανίδη τιμητικό έπαθλο σε πέντε από τους μαθητές λυκείου του δήμου, που κέρδισαν τις ισάριθμες φετινές υποτροφίες του ιδρύματος, καθώς σημείωσαν τους μεγαλύτερους βαθμούς ειαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Κατόπιν βραβεύθηκαν όλοι οι υπόλοιποι αριστούχοι μαθητές και εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα