Κοινωνία

Η Γιορτή των Εθελοντών του Ορειβατικού Συλλόγου Περιηγητών Γουμένισσας

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στο φιλόξενο Οινοποιείο Τάτση, πραγματοποιηθηκε “Η Γιορτή των Εθελοντών” του Ορειβατικού Συλλόγου Περιηγητών Γουμένισσας.

Ήταν μια ευχάριστη συνάντηση των ανθρώπων που αποτελούν την ψυχή του “Ημιμαραθώνιου Πάικου”, η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή αν και η θερμοκρασία στους πρόποδες του Πάϊκου είχε αρχίσει να πέφτει κάτω από το μηδέν. Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν και τα κρασιά βιοδυναμικής καλλιέργειας των φιλοξενων οικοδεσποτών Περικλή και Στέργιου Τάτση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι αθλητές του ΟΣΠΕΓ Χρήστος Χρισταντωνίου και Ηρακλής Παμπουχίδης, για την συμμετοχή τους και στις δέκα διοργανώσεις του Ημιμαραθώνιου Πάϊκου, την περίοδο 2010-22.

Τα τιμητικά μεταλλεία της Σαλαμάνδρας δόθηκαν στους παρευρισκόμενους Ultra Trail Artist Χρήστο Κατσάνο, στους Έλληνες Διασώστες και τον πρώην Δασάρχη Γουμένισσας και νυν Κιλκίς Γιώργο Βούρτσα, του οποίου η συμβολή στην διάνοιξη της Ημιμαραθώνιας Διαδρομής ήταν καθοριστική.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η προβολή σε πρεμιέρα του ντοκυμαντέρ “Ημιμαραθώνιος Πάϊκου: 10 Χρόνια Αγώνας για το Βουνό.

Ο “Ημιμαραθώνιος Πάϊκου” το 2022 συμπλήρωσε 10 χρόνια
Με την ευκαιρία του επετειακού αγώνα, δημιουργήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Ορειβατικού Συλλόγου Περιηγητών Γουμένισσας (ΟΣΠΕΓ), το ντοκιμαντέρ. Αποτελεί μια αποτύπωση των κινήτρων και της ανιδιοτελούς προσφοράς των ανθρώπων του συλλόγου και των εθελοντών του αγώνα.

Μια μεγάλη αγκαλιά ανθρώπων.


Για την προστασία του βουνού και των νερών του.
Για το Πάικο.

Η υποδοχή του ήταν ενθουσιώδης και η συγκίνηση όσων το παρακολούθησαν μεγάλη,

Στη συνέχεια, μοιράστηκαν εθιμοτυπικά οι ατομικές βασιλόπιτες των οποίων το φλουρί βρήκε το μέλος των Ελλήνων Διασωστών Δημήτρης Γκοβατσιδάκης, κερδίζοντας το δώρο του, ένα μπουφάν των διοργανωτών του Ημιμαραθώνιου Πάικου.

Στη συνέχεια κόπηκε η μεγάλη βασιλόπιτα του συλλόγου.

Τα κομμάτια μοιράστηκαν συμβολικά ονοματίζοντας τους συντελεστές του αγώνα:

Τους Έλληνες Διασώστες
Τον σύλλογο τεχνών Μουσών Δράσις
Τον αθλητικό σύλλογο ΔΡΑΣΥ Γουμένισσας
Τον πολτιστικό σύλλογο Ποντίων “Διογένης ο Σινωπεύς”
Τον πολιτιστικό σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών “Άγιος Τρύφωνας”
Τον πολιτιστικό σύλλογο “Οι Παίονες” (ο οποίος και έτυχε το φλουρί)
Την γραμματεία του αγώνα
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
Τους Μάγειρες
Τον ΣΔΥ Κιλκίς
Τους Χορηγούς του αγώνα
Το Πάϊκο
Το Δασαρχείο
Τους Οινοποιούς
Τους Εθελοντές του ΟΣΠΕΓ

Το φλουρί συνοδευόταν από φιάλες του οινοποιείου Τάτση.

 

Αναφέρθηκαν οι ευχαριστίες στους υποστηρικτές του αγώνα, το δήμο Παιονίας, την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την τοπική κοινότητα Καστανερης και τον εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Γουμένισσας.

Την εκδήλωση “έντυσε” με τις μουσικές του ο Πάνος Χατζηαγγελιδης aka Nanon Festival, τον οποίο και ευχαριστούμε για την στήριξη των δράσεων του συλλόγου.

 

Την Κυριακή, αθλητές της περιοχής αλλά και επισκέπτες, αψηφώντας τον δυνατό βοριά και τις χαμηλές θερμοκρασίες, πραγματοποίησαν πρωινή προπόνηση 30χλμ σε μια νέα διαδρομή που χαράζεται και περνά από τα πέντε οινοποιεία της αμπελοοϊνικής ζώνης Γουμένισσας (Αϊδαρίνη, Μπουτάρη, Τάτση, Χατζηβαρίτη, Μικρό Κτήμα Τίτου) προετοιμάζοντας νέες δρομικές εμπειρίες στην περιοχή μας.

Η επόμενη δράση του ΟΣΠΕΓ θα είναι το καθιερωμένο αποκριάτικο πάρτυ, το βράδυ του Σαββατου 25 Φεβρουαρίου 2023 στο Cafe Bar Corte, στη Γουμένισσα.

Είστε όλοι καλεσμένοι, για να στηρίξετε τον Ορειβατικό Σύλλογο των Περιηγητών της Γουμένισσας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην «αξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση των σχολείων και τον αυταρχισμό κυβέρνησης – υπουργείου παιδείας

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων […]