Πολιτισμός

Γιορτές Αυγουστιάτικης Πανσελήνου σε Ευρωπό Παιονίας και Παλατιανό Κιλκίς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς σας προσκαλεί στις γιορτές της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου «Φεγγαράκι μου λαμπρό…, φέγγε μου… να τραγουδώ, στην Ευρωπό και το Παλατιανό» την Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, από τις 7 το απόγευμα εως τις 11 το βράδυ με ξεναγήσεις από τις 7.30 εως τις 8.30 και μουσικές εκδηλώσεις στις 9 το βράδυ στους αρχαιολογικούς χώρους Ευρωπού Παιονίας και Παλατιανού Κιλκίς.

Αρχαιολογικός Χώρος Ευρωπού Τραγούδι: Ηλίας Μωσαΐδης Σαξόφωνο: Γιώργος Νάσκας

Αρχαιολογικός Χώρος Παλατιανού Τραγούδι: Έφη Ναβροζίδου, Κυριάκος Τάντσης Μπουζούκι: Γεώργιος Γεωργός Αρμόνιο: Δημήτριος Στεφανίδης Κιθάρα: Μανώλης Στεφανίδης

Είσοδος ελεύθερη

Για λόγους προστασίας από τον covid-19 θα τηρηθούν αυστηρά οι οδηγίες των υγειονομικών αρχών και τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων. Απαραίτητα: η χρήση μη ιατρικής μάσκας κατά την είσοδο και την έξοδο στους αρχαιολογικούς χώρους και οι αποστάσεις 1,5 μ στους ανοιχτούς χώρους.

Τις μουσικές εκδηλώσεις θα τις παρακολουθήσουμε καθιστοί, βάσει ταξιθεσίας κατά τις οδηγίες των αρμοδίων υπαλλήλων της Εφορείας. Υπάρχει πρόβλεψη για περίπου 100 καθίσματα, οι λοιποί θα χρειαστεί να είμαστε εξοπλισμένοι με πτυσσόμενα καθίσματα ή μαξιλαράκια ανάπαυσης. Συνιστούμε κλειστά αθλητικά υποδήματα για την περιήγηση στο χώρο και πρόβλεψη για δροσερό νερό.
Επικοινωνία: 2310 407569 και 23410 22477

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τους αρχαιολόγους της ΕΦΑ Κιλκίς:
– Ευρωπός: Δρ Μ. Παρχαρίδου (αρχιαολογικός χώρος), Ν. Πουλακάκης, ΜΑ, & Δρ Σ. Χατζητουλούσης (Κέντρο Ενημέρωσης)

– Παλατιανό: Δρ Γ. Στρατούλη, Δρ Μ. Φαρμάκη

Επικοινωνία: 2310 407569 (Δρ Μ. Παρχαρίδου, αρχαιολόγος & κ. Ε. Ιακωβίδου, αρχαιοφύλακας, για Ευρωπό, Δρ Μ. Φαρμάκη, αρχαιολόγος, & Ξ. Βαρδάκη – Ε. Άντωγλου, αρχαιοφύλακες, για Παλατιανό) και 23410 22477 (Σ. Ποιμενίδου, αρχαιοφύλακας)

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]