Πολιτική

Μεταθέσεις καθηγητών για το 2020 στο νομό Κιλκίς

Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι ελάχιστες για ακόμα μια φορά. (ποσοστό ικανοποίησης αιτήσεων 11,16%).

Στo νομό Κιλκίς μετατέθηκαν δύο εκπαιδευτικοί, και από το νομό Κιλκίς μετατεθήκαν οκτώ εκπαιδευτικοί. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τις γενικές μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή ήταν 5993 και ικανοποιήθηκαν οι 669.

Για άλλη μια χρονιά, συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα οικογενειακά, οικονομικά και υγείας, θα μείνουν εγκλωβισμένοι μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους.

Έφυγαν από τον νομό Κιλκίς οκτώ εκπαιδευτικοί

Ήρθαν στον νομό Κιλκίς δύο εκπαιδευτικοί

ΠΕ04.02 →3 Χημικοί

ΠΕ03 → 1 Μαθηματικός

ΠΕ78 →2 Κοινωνικών Επιστημών

ΠΕ78 → 1 Κοινωνικών Επιστημών

ΠΕ08 → 1 Καλλιτεχνικών

ΠΕ80 → 1 Οικονομίας

ΔΕ02.02→1 Δ/θμιας Εκπ/σης Μηχανολόγων

Στις 16.4.20 εκδόθηκαν οι εγκύκλιοι αποσπάσεων σε σχολικές μονάδες και φορείς για το διδακτικό έτος 2020-2021. Η αίτηση αφορά τις ακόλουθες περιπτώσεις: α) από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, β) σε ΚΕΣΥ, γ) σε ΣΜΕΑΕ και ΕΕΕΕΚ, δ) σε Μουσικά Σχολεία, ε) σε Καλλιτεχνικά Σχολεία και στ) σε Εκκλησιαστικά Σχολεία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προθεσμία υποβολής αιτήσεων από 30-04-2020 μέχρι 11-05- 2020. Σε φορείς: 30-4-2020 μέχρι 7-5-2020. Οι αιτήσεις για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλονται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ανακοίνωση των μεταθέσεων, δηλαδή μέχρι και 11/5/2020 στην οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης.

Ως αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου διαμαρτυρόμαστε για τη στάση του υπουργείου παιδείας να πραγματοποιήσει τις μεταθέσεις, με βάση τα «επεξεργασμένα» οργανικά κενά από τους περιφερειακούς διευθυντές και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και όχι με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

Ο αλγόριθμος με βάση τον οποίον υπολογίζονται τα κενά, είναι στρέβλωση της πραγματικότητας προς την κατεύθυνση μείωσης οργανικών θέσεων.

Επιπρόσθετα στις μεταθέσεις δεν ελήφθησαν υπόψη οι παραιτήσεις εκπαιδευτικών, παρά μόνο οι αυτοδίκαιες αποχωρήσεις λόγω ορίου ηλικίας.

Βασικό αίτημα του κλάδου παραμένει οι μόνιμοι μαζικοί διορισμοί, άμεσα, σε όλα τα πραγματικά κενά της εκπαίδευσης.

*Αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΔΕ Ν. Κιλκίς

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα