Πολιτική

Κάλεσμα Γιώργου Καμίνη από το Κιλκίς για προσέλευση όλων στις κάλπες


Το νομό Κιλκίς επισκέφτηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, την Τρίτη 17.10.17 στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των ενδοπαραταξιακών εκλογών του Νοεμβρίου.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς «Βασίλειος Σεργιαννίδης» έκανε και πάλι κάλεσμά σε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ενώ είπε χαρακτηριστικά «μπορούν όλοι να ψηφίσουν αρκεί να ασπάζονται κάποιες δημοκρατικές αρχές».

ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη ΝΔ για την περίοδο 2004 -2009 και τα «Ζάπεια» ενώ δεν ξέχασε να κάνει λόγο για τις ευθύνες και τις παραλείψεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Πιο αναλυτικά αναφέρθηκε στα εξής:

«Πρέπει να χτίσουμε από την αρχή μια αρραγή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Εμπιστοσύνη στο νέο εγχείρημα που πάμε να κάνουμε. Εμπιστοσύνη στον προγραμματικό μας λόγο. Εμπιστοσύνη ότι θα δημιουργήσουμε μια χώρα που θα επενδύει στους ικανούς αλλά δεν θα αφήνει κανέναν πίσω. Μια χώρα για όλους.

Αλλά μια χώρα που θα αφήσει όμως πίσω, οριστικά κι αμετάκλητα, όλα όσα μας γυρίζουν στο χθες. Δημιουργούμε μια παράταξη που θα μιλάει με έναν νέο, σύγχρονο προοδευτικό λόγο που θα βασίζεται στις διαχρονικές αρχές και αξίες μας. Μια παράταξη που απέναντι στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητισμό της ΝΔ, θα ορθώνει το δικό της ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα. Ένα στίγμα βαθιά προοδευτικό που θα οριοθετεί ξανά τι σημαίνει πρόοδος και τι συντήρηση σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία.

Γιατί πρέπει να εξηγήσουμε ότι πρόοδος δεν είναι μια σημαία ευκαιρίας που σηκώνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια βαθιά πολιτική διεργασία που βρίσκεται ριζωμένη στη μεταρρυθμιστική και δημοκρατική κληρονομιά της Παράταξής μας. Και πρέπει να πούμε στους πολίτες τι σημαίνει πρόοδος, τι σημαίνει προοδευτική πολιτική.

Να πούμε ότι πρόοδος είναι να παλεύουμε για ίσες ευκαιρίες και να παρέχουμε κοινή αφετηρία για όλους – Όχι να αποδεχόμαστε με κυνισμό ότι οι ανισότητες δεν μπορούν να καταπολεμηθούν.

Πρόοδος είναι τα ανοιχτά επαγγέλματα, η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας και στην εργασία μας. ‘Οχι η υποταγή στις συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα – και το κάνουν εις βάρος των πολλών και της οικονομίας μας.

Πρόοδος είναι δημόσια πανεπιστήμια αναβαθμισμένα και ανοιχτά στην κοινωνία και την παραγωγή – Δεν είναι πρόοδος να επικαλούμαστε το άσυλο και να επιτρέπουμε σε ελάχιστους τραμπούκους να εκφοβίζουν και να προπηλακίζουν πανεπιστημιακούς αλλά και να διαλύουν τις υποδομές.

Πρόοδος είναι ένα δημόσιο σχολείο με καλά αμειβόμενους δασκάλους που δημιουργεί τους πολίτες του αύριο – Όχι σχολεία εργοστάσια που λειτουργούν ως προθάλαμοι για πτυχία που δεν έχουν καμία αξία.

ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πρόοδος είναι μια υγεία, με επίκεντρο τον πολίτη και όχι μόνο τον ασθενή, μία ανοιχτή διασυνδεδεμένη υγεία, με νοσοκομεία, κλινικές και ιατρούς που θα συνεργάζονται σε κοινές επιστημονικές πλατφόρμες. Όχι ένα σύστημα υγείας που να επιτρέπει να κλείνουν ολόκληρες μονάδες στα περιφερειακά νοσοκομεία γιατί δεν υπάρχουν γιατροί.

Πρόοδος είναι ένα μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται στην παραγωγή, την καινοτομία και στην εξωστρέφεια. Όχι τα δανεικά και οι επιδοτήσεις.

Ναι πρόοδος είναι η επιχείρηση εδώ στη Θεσσαλία που παράγει και εξάγει. Όχι η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα που μένει στάσιμη.

Ναι, πρόοδος είναι να δίνεται μέριμνα και να παρέχεται δίχτυ προστασίας στους μη έχοντες που έχουν αδυναμία να πληρώσουν τα κόκκινα δάνειά τους. Όχι στους μπαταχτσήδες έχοντες, τους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Πρόοδος είναι να υπερασπιζόμαστε με πάθος και με το δημόσιο λόγο μας τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είναι πρόοδος να υποτασσόμαστε στα πιο συντηρητικά ένστικτα της κοινωνίας.

Πρόοδος είναι μια δημόσια διοίκηση όπου το α και το ω θα είναι η αξιολόγηση. Δεν είναι πρόοδος η στασιμότητα και η οπισθοδρόμηση.

Πρόοδος είναι να υπάρχει μια μοναδική Γενική Γραμματεία όπου θα είναι υπεύθυνη για την παροχή αδειοδοτήσεων για κάθε επένδυση. Δεν είναι πρόοδος το μπάχαλο που συμβαίνει αυτή τη στιγμή με το Ελληνικό.

Πρόοδος είναι να ασκούμε υπεύθυνη οικονομική πολιτική, να συμμαζεύουμε τα ελλείματα χωρίς να ρίχνουμε τα βάρη στους πολίτες. Πρόοδος είναι ό,τι κάναμε στην Αθήνα, όπου παραλάβαμε έλλειμμα και καταθέτουμε πλεόνασμα, μειώνοντας και τα δημοτικά τέλη. Δεν είναι πρόοδος κάθε φορά που έχεις τρύπα στον προϋπολογισμό να τιμωρείς τους ελεύθερους επαγγελματίες με 70% σε φόρους και εισφορές.

Πρόοδος είναι ένα φορολογικό σύστημα σταθερό και κοινωνικά δίκαιο με ορίζοντα δεκαετίας. Δεν είναι να αλλάζει κάθε φορά που γίνεται ανασχηματισμός.

Πρόοδος είναι η πραγματική αποκέντρωση, να δοθεί πραγματική δύναμη στους δήμους και τις περιφέρειες. Όχι να αποφασίζει ένας υπάλληλος σε ένα γραφείο ενός υπουργείου στην Αθήνα για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Βόλου και της Θεσσαλίας.

Πρόοδος ειναι να κινητοποιηθούμε και να δημιουργήσουμε μια κοινή ευρωπαική πολιτική για την κλιματική αλλαγή και να υπάρχει συντελεστής προστασίας του περιβάλλοντος σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. Δεν είναι πρόοδος να την υποτιμούμε και να τη βάζουμε στο περιθώριο των προτεραιοτήτων μας».

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα