Πολιτική

Γ.Γεωργαντάς: Κοντά σε πλήρη λειτουργία ΜΕΘ στο ΓΝ Κιλκίς

«Έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των διαγωνισμών για την προμήθεια εξοπλισμού, και στην κατάσταση προσλαμβανομένου ιατρικού προσωπικού για νοσοκομεία όλης της χώρας, που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 14-7-21, συμπεριλαμβάνονται τρεις εντατικολόγοι για το νοσοκομείο Κιλκίς. Έτσι, η μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου μας θα είναι κατά το Φθινόπωρο έτοιμη να λειτουργήσει πλήρως».

Στην σημαντική αυτή δήλωση προέβη ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της διοικούσας επιτροπής εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς της ΝΔ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο ετών διακυβέρνησης του κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9.7.21, στο κέντρο «Κτήμα των Ευχών» του Κιλκίς, παρουσία του διευθυντού του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού και γραμματέως του κόμματος Στέλιου Κονταδάκη, που μαζί με τον κ.Γεωργαντά παρουσίασαν τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

«Κράτος – εργαλείο»
Ο κ.Γεωργαντά ξεκίνησε με αναφορά στην πανδημία, λέγοντας ότι η Ελλάδα, αν και ευρισκόμενη στο χειρότερο σημείο εκκίνησης (οικονομική κρίση, ελλείψεις στις δομές υγείας), κατάφερε να την αντιμετωπίσει «καλύτερα από όλους, κατά παγκόσμια ομολογία».

«Όσον αφορά στα εμβόλια», είπε ο κ.Γεωργαντάς, «αν είχαμε άλλη κυβέρνηση, θα κυριαρχούσε σε όλη την χώρα η εικόνα της «ουράς» της σύγχισης, της ταλαιπωρίας, της διαμαρτυρίας. Εμείς καταφέραμε, να διαπιστώσει ο πολίτης για πρώτη φορά, ότι το κράτος είναι «εργαλείο», και όχο «εμπόδιο» γι’ αυτόν».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο έργο του υπουργείου του, με προώθηση της τεχνολογίας, απλούστευση των διαδικασιών, διευκόλυνση των πολιτών κλπ, τονίζοντας το ότι κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης το υπουργείο λειτούργησε, με τις στοχευμένες δράσεις του, κατά τρόπο, «που ο πολίτης να αισθανθεί την ασφάλεια του κράτους, και κανένας να μην αισθανθεί εγκαταλελειμένος».

«Κανένα έργο επί ΣΥΡΙΖΑ»
Κατόπιν ο κ.Γεωργαντάς αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο σε τοπικό επίπεδο, δηλώνοντας ότι κατά την τετραετή διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε τίποτε στον νομό, «παρά μόνον η μετακόμιση του τότε ΤΕΙ από τις εγκαταστάσεις, που χρησιμοποιούσε, στο νεόδμητο κτίριό του, μία μετακόμιση κόστους 30.000 ευρώ».

Εστίασε δε στην εγκατάσταση μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο Κιλκίς και στην αποπεράτωση του κτιρίου του γηροκομείου Κιλκίς ως «τα πλέον αντιπροσωπευτικά παραδείγματα έργων, γιά τα οποία είχε διασφαλισθεί η χρηματοδότηση το 2014, επί κυβερνήσεως ΝΔ (1.200.000 και 700.000 ευρώ αντιστοίχως), και τα οποία δεν εκτελέσθηκαν ποτέ».

Και πρόσθεσε: «Εμείς εγκαινιάσαμε το 2014 την Τρίτη πτέρυγα του νοσοκομείου, αυτήν που έως σήμερα κρατεί «όρθιο» το ίδρυμα, ενώ, παρά τα προβλήματα από την πανδημία, δημοπρατήσαμε το έργο της αποπεράτωσης του κτιρίου του γηροκομείου».

«Νέες υποδομές για το νοσοκομείο του Κιλκίς»
Ακολούθησε η προαναφερθείσα δήλωση γιά την ΜΕΘ του νοσοκομείου Κιλκίς, για το οποίο ανέφερε επί πλέον, ότι η κυβέρνηση προωθεί την δημιουργία νέων υποδομών γύρω από την τρίτη πτέρυγα: «Όσοι ζητούν ανέγερση νέου νοσοκομείου», τόνισε, «παραβλέπουν το ότι η τρίτη πτέρυγα, από την στιγμή που χρηματοδοτήθηκε από συγκεκριμένους πόρους γιά να ανεγερθεί και να λειτουργήσει, δεν μπορεί να κατεδαφισθεί».

Συνέχισε δε την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ολοκλήρωσε κανένα από τα προαναφερθέντα έργα, αλλά μας άφησε και άλλες εκκρεμότητες, αρχής γενομένης από το Μεταναστευτικό.

«Μεταναστευτικό – Διόδια»
Υπενθυμίζω την περίπτωση της δομής φιλοξενίας Ν.Καβάλας, που δημιουργήθηκε το 2015 χωρίς σχεδιασμό και σε λάθος σημείο.

Διαχειριζόμαστε πολύ καλύτερα το Μεταναστευτικό, ώστε οι δύο δήμοι της περιφερειακής ενότητάς μας να φιλοξενούν τον αριθμό, που τους αναλογεί. Σε σχέση με τους τοπικούς πληθυσμούς έχουμε περιορίσει την έκταση του προβλήματος.

Η άλλη εκκρεμότητα έχει να κάνει με τα πλευρικά διόδια στην πρώην ΠΑΘΕ, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πολυκάστρου. Ως γνωστόν, ο δρόμος κατασκευάσθηκε το 1970, και επί μισό αιώνα δεν έγινε καμμία παρέμβαση σ’ αυτόν, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων των δικών μας.

Στηρίξαμε, βεβαίως, την κατασκευή των κεντρικών στους Ευζώνους, καθώς προορίζονται για εισερχόμενους στην χώρα και εξερχόμενους από αυτήν. Όχι, όμως, τα πλευρικά του Πολυκάστρου, όπου να πληρώνεις και να «βγαίνεις» σε δρόμο … χωρίς διαγράμμιση! Δεν το επιτρέπω, δεν το επιτρέπουν οι Κιλκισιώτες.

Έπειτα, είμαστε η μόνη περιοχή όπου λειτουργούν κεντρικά διόδια, και χρήματα … δεν εισπράττονται. Όταν εγκατασταθεί ο εργολάβος του έργου της αναβάθμισης της πρώην ΠΑΘΕ, θα αρχίσει η πληρωμή από όλους».

«Νευραλγικές υποδομές»
Ο κ.Γεωργαντάς προέβη σε μιάν ακόμη ανακοίνωση: Την Τρίτη 20-7-21 υπογράφεται η σύμβαση γιά την εκπόνηση μελέτης (900.000 ευρώ) του έργου της σύνδεσης της βιομηχανικής περιοχής Κιλκίς (ΒΙΠΕΚ), στο Σταυροχώρι, με το σιδηροδρομικό δίκτυο: «Αποτελεί αίτημα εικοσαετίας, η υλοποίηση του οποίου συνεπάγεται αναβάθμιση της ΒΙΠΕΚ και της οικονομίας όλης της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς», τόνισε ο κ.Γεωργαντάς, ενώ στάθηκε και στο έργο της κατασκευής του τμήματος Ασσήρου – Ν.Σάντας της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς.

«Τέσσερα χρόνια δεν βλέπατε να γίνεται τίποτε», είπε, «ενώ σήμερα το έργο προχωρεί, και θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2022, ίσως και λίγο νωρίτερα».

«Έργα ουσίας γιά τους δήμους»
Η επόμενη αναφορά του κ. Γεωργαντά αφορούσε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο οποίο έχουν ενταχθεί, όπως υπογράμμισε, έργα ουσίας και γιά τους δύο δήμους:

«Γιά παράδειγμα, στον δήμο Κιλκίς, τέτοιο είναι η ανακατασκευή του δικτύου ύδρευσης μήκους 33 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 24.000.000 ευρώ, το διαχρονικώς μεγαλύτερο έργο που ανατέθηκε σ’ αυτόν.Ήδη βρισκόμαστε στην φάση της δημοπράτησης, και το έργο θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες.
Σε ό,τι αφορά στον δήμο Παιονίας, αναφέρομαι ενδεικτικώς στην ανακατασκευή του δημοτικού σταδίου Πολυκάστρου, γιά την οποία «άναψε πράσινο φως», στην πολύ σοβαρή πρόταση για την κατασκευή του δρόμου Γουμένισσας – Ευρώπου, που αποτελεί αίτημα δεκαετιών, το οποίο ήδη προωθείται, και στην ανέγερση του 4ου νηπιαγωγείου Πολυκάστρου».

«Αυτοί που “άφησαν απ’ έξω” το Κιλκίς»
Ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς στάθηκε και σε θέματα εκπαίδευσης: «Έως προ τινος η προοπτική λειτουργίας προτύπου ή πειραματικού σχολείου στο Κιλκίς έμοιαζε με … «ανέκδοτο»! Σήμερα λειτουργούν δύο, ένα γυμνάσιο και ένα λύκειο.

Όσο για τα σχολικά γεύματα, γιά τα οποία «κόπτονται» μερικοί: Αυτά ξεκίνησαν το 2017, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να συμπεριλαμβάνουν το Κιλκίς. Και οι ίδιοι, που είχαν τότε «αφήσει απ’ έξω» το Κιλκίς, φωνάζουν … από το 2019 γιατί … «δεν είναι μέσα» το Κιλκίς!

Η απόφαση ελήφθη: 1136 μερίδες ημερησίως θα διατίθενται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Κιλκίς. Και ούτε ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ «βγήκε» να πει έναν θετικό λόγο! Δεν πειράζει, από τον Σεπτέμβριο οι μαθητές θα δουν να υλοποιείται και αυτή η δέσμευσή μας».

Εν συνεχεία ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε και στο θέμα του δικτύου φυσικού αερίου, λέγοντας ότι στο Κιλκίς άρχισε και συνεχίζεται η σύνδεση με το υφιστάμενο δίκτυο, ενώ συντόμως αναμένεται η εγκατάσταση εργολάβου για το έργο της επέκτασης, ένα έργο το οποίο ξεκίνησε στο Πολύκαστρο.

«Πονεμένη ιστορία»
Ο «επίλογος» της ομιλίας του κ.Γεωργαντά «εγράφη» με αυτό, το οποίο σε άλλες ομιλίες αποτελούσε, όπως δήλωσε ο ίδιος, … «πρόλογο».

Πρόκειται για το θέμα του δικαστικού μεγάρου Κιλκίς, το οποίο ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς χαρακτήρισε ως «πονεμένη ιστορία»: «Με την προηγούμενη κυβέρνησή μας, προωθήσαμε την εναλλακτική αξιοπρεπή λύση του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου.Τα πάντα ήταν έτοιμα το 2014 για την υλοποίηση. Από το 2015 ήλθε… η σιωπή! Τα πάντα ακυρώθηκαν εξ αιτίας της αδρανείας των τότε κυβερνώντων.

Η σημερινή κυβέρνηση ενέταξε το έργο της ανέγερσης του δικαστικού μεγάρου Κιλκίς σε ειδικό πρόγραμμα, που αφορά σε τέσσερες πόλεις, και το οποίο ήδη εισήλθε σε «τροχιά» υλοποίησης».

«Όχι εσωστρέφεια»
Τόσο κατά την διάρκεια της ομιλίας του όσο και στο τέλος της, ο κ.Γεωργαντάς υπογράμμισε την αναγκαιότητα προβολής του έργου της κυβέρνησης της ΝΔ από …τα ίδια τα στελέχη και υποστηρικτές της, «καθώς αυτό δείχνει την διαφορά από τους άλλους πολιτικούς χώρους και δεν δικαιολογεί καμμιάν εσωστρέφεια».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φως στο τούνελ των σηράγγων!

Εργασίες συντήρησης σε έξι σήραγγες της Εγνατίας Οδού στην περιοχή των Ιωαννίνων θα ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα με σκοπό […]