Πολιτική

Γ.Φραγγίδης: «Σοκαριστική η δήλωση του μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες-θύματα βιασμού και τις αμβλώσεις»

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης με μια εξωφρενικά απαράδεκτη δήλωσή του για τα θύματα βιασμού, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, επιχείρησε με εμπρηστικό τρόπο να επαναφέρει θέματα που η ελληνική Κοινωνία και Πολιτεία έχουν κλείσει προ καιρού και οριστικά.

Η άποψη ότι «δεν μένει μια γυναίκα έγκυος από βιασμό, αν δεν έχει συμμετοχή», η θέση κατά της αντισύλληψης και ο χαρακτηρισμός της άμβλωσης ως έγκλημα, πέρα από αντιεπιστημονικά είναι άκρως προσβλητικά για τις γυναίκες.

Ο Μητροπολίτης με τις σκοταδιστικές του απόψεις αμφισβήτησε ευθέως κεκτημένα χρόνων και κατοχυρωμένα δικαιώματα, που άπτονται της υγείας, της αξιοπρέπειας και της αυτοδιάθεσης των γυναικών. Παράλληλα, δεν ντράπηκε να εξισώσει το θύμα ενός βιασμού με τον θύτη.

Είναι αδιανόητο ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας να αναπαράγει διχαστικά και αναχρονιστικά στερεότυπα, που εκτός από ηθικά απαράδεκτα, εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία συνανθρώπων μας, αφού ως γνωστόν η απαγόρευση της άμβλωσης δυστυχώς δεν την αποτρέπει, αλλά την καθιστά πιο επικίνδυνη και πιο θανατηφόρα, για όσους την επιλέγουν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η διαφορά… στο πατρώνυμο

Aνάμεσα σε αυτά, που προκάλεσαν εντύπωση στην πρόσφατη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου από πλευράς […]

“Μιλούσε”… το ήθος του!

“Στην μουσική, αρχής γενομένης από την βυζαντινή, με “μύησε” από μικρό παιδί ο εξαίρετος ψάλτης, που είχαμε στο χωριό, Θοδωρής […]