Πολιτική

Γιώργος Φραγγίδης: Μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Οι απανταχού Έλληνες τιμούμε σήμερα την διπλή γιορτή του Έθνους: την επέτειο της Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Είναι ημέρα εθνικής μνήμης, αγωνιστικότητας και υπερηφάνειας.

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την εκκίνηση της εθνεγερσίας του Ελληνικού έθνους την Άνοιξη του 1821,της μοναδικής επανάστασης που ευοδώθηκε την εποχή εκείνη, αποτελώντας πηγή έμπνευσης των λαών για εθνικούς αγώνες και παράλληλα την δημιουργία του Φιλελληνικού κινήματος σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Ελληνική επανάσταση σηματοδοτεί ουσιαστικά την ίδρυση ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους, αποτελεί μία βαριά παρακαταθήκη για όλες τις γενιές και είναι συνώνυμη των ιδανικών της ελευθερίας, του πάθους για την πατρίδα, του αγώνα για την επιβίωση του έθνους.

Αποτελεί υποχρέωσή μας ενωμένοι να γιορτάσουμε τις μεγάλες στιγμές του Έθνους μας, και να αποτίσουμε φόρο τιμής σ’ εκείνους που πίστεψαν στους κοινούς αγώνες, που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και οραματίστηκαν μια πατρίδα που να μπορεί να πορευτεί με στιβαρότητα και ασφάλεια στην εξέλιξη της ιστορίας.

Με αισθήματα σεβασμού και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές του ’21,ας αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις επιδεικνύοντας ομοψυχία και αποφασι στικότητα, να αγωνιστούμε για να κατακτήσουμε το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώ πη και ολόκληρο τον κόσμο μένοντας παράλληλα σταθεροί στις ίδιες ανθρώπινες και διαχρονικές αξίες που αρμόζουν στο έθνος μας.

Χρόνια Πολλά, σε όλους τους Έλληνες !!!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αεικίνητος

Στην πανελλήνια απεργία της Πέμπτης 16.3.23 συμμετέσχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς. «Διεκδικούμε ασφάλεια στην εργασία, δικαιοσύνη και […]