Πολιτική

Γ.Φραγγίδης: “Μέλημά μου η ανάπτυξη του τόπου”

Παρουσία μεγάλου πλήθους υποστηρικτών και φίλων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19.1.20, στο κέντρο “Θέατρο” του Κιλκίς η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του βουλευτή Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Φραγγίδη.

Διακοπτόμενως συνεχώς από τις εκδηλώσεις επιδοκιμασίας του πολυπληθούς ακροατηρίου, ο κ. Φραγγίδης είπε τα εξής:

Φίλες και φίλοι,
Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου, που με τιμάτε με την παρουσία σας σήμερα εδώ.
Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η συγκίνηση που βρίσκομαι ανάμεσα σε παλιούς και νέους φίλους. Κοιτάζοντάς σας στα μάτια, νιώθω χαρά και συγκίνηση που είμαι με όλους εσάς που, παράλληλα με τις μάχες της καθημερινότητας, δε λείψατε από τις μάχες της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Η αγάπη και η στήριξή σας μου δίνει δύναμη. Με εξοπλίζει με αντοχή και πίστη. Μου δίνει ενέργεια. Σας ευχαριστώ θερμά γι αυτό.
Η ανταπόκρισή σας, δείχνει εμπιστοσύνη και στήριξη όχι μόνο στο πρόσωπό μου αλλά και στις προοδευτικές ιδέες, στις προοδευτικές δυνάμεις, στις προοδευτικές πολιτικές.

Εύχομαι από βάθους καρδιάς το 2020 να είναι μια χρονιά χαράς και ευτυχίας προσωπικής και οικογενειακής, με υγεία, δύναμη και επιτυχίες σε όλους τους στόχους σας, προσωπικούς και συλλογικούς.
Για το νομό και την πατρίδα μας εύχομαι να έρθουν καλύτερες μέρες, ειρήνης, ανάκαμψης και προόδου, στο δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον που ζούμε.

Με τη χρονιά που πέρασε, έκλεισε μια δεκαετία της μεγάλης κρίσης, που έφερε τη χώρα σε οριακά σημεία, αφού το πολιτικό σύστημα βρισκόταν σε υστέρηση, η κοινωνία σε απόγνωση, η οικονομία σε συντριβή.
Δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα, τα οποία ανέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας των τελευταίων 45 ετών. Κυριάρχησε ο λαϊκισμός, το μίσος, η τοξικότητα, η μισαλλοδοξία, το θράσος, τα ψέματα, ο φανατισμός, τα μεγάλα και χωρίς περιεχόμενο λόγια, οι ψευδαισθήσεις, ο αυταπάτες. Ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα.
Για να μη θιγούν συντεχνιακά και άλλα συμφέροντα ειδικών ομάδων, δεν προχώρησαν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Για όλα αυτά πληρώσαμε και πληρώνουμε ακόμα.

Φίλες και φίλοι,
Τη δεκαετία του 2020 που ξεκινάει, η Ελλάδα ως χώρα και ως κράτος, επιβάλλεται να ξεφύγει από τη νοοτροπία των γνωστών, των κολλητών και των κομματικών. Τον πρώτο λόγο στη νέα κοινωνία πρέπει να έχουν αυτοί που χαίρουν κοινωνικής εκτίμησης, οι ικανοί και άξιοι Ελληνίδες και Έλληνες. Η αξιοκρατία πρέπει να ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα, να επικρατήσει ο σεβασμός των κανόνων της Δημοκρατίας και η αγάπη προς την πατρίδα μας.
Η χρονιά που πέρασε, εκτός από τα πολύ υψηλά πλεονάσματα του 3,5% και ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, ήταν δύσκολη και γιατί ήταν χρονιά πολλών και διαφορετικών εκλογικών αναμετρήσεων.

Η κάλπη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου κατέγραψε μια νέα πολιτική πλειοψηφία, η οποία παρά τις μεγάλες προεκλογικές υποσχέσεις για επιστροφή στην κανονικότητα, εκτός από τα πρώτα αποσπασματικά βήματα, όπως μείωση ΕΝΦΙΑ -που ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης – πορεύεται στο δρόμο των συντηρητικών συνταγών και της κατάληψης του κρατικού μηχανισμού από τους ημέτερους. Η προβληματική λειτουργία των θεσμών και του κράτους στη χώρα μας, οφείλεται στην κομματικοποίησή τους και στην καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων.

Η ΝΔ ούτε θέλει να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού ούτε βλέπει μακριά. Επιλέγει να συνεχίσει το δρόμο του διχασμού, που καλλιεργήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ.
Δε νοείται ανάπτυξη με εργασιακή επισφάλεια, μείωση του κοινωνικού κράτους, λησμονιά των μικρομεσαίων και των αγροτών, συγκέντρωση εξουσιών στον Πρωθυπουργό, έλλειψη προετοιμασίας και αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού (ο νομός μας το ζει αυτό καλά στο πετσί του).

Οι μεγάλες προσδοκίες που δημιούργησε ο κ. Μητσοτάκης απέναντι σε όλους αυτούς που ήθελαν να απαλλαγούν από τον κ. Τσίπρα, ακυρώνονται από την πραγματικότητα που φέρνουν τα νέα οικονομικά μέτρα.
Οι μνημονιακές δεσμεύσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επέφεραν μια εξοντωτική πολιτική λιτότητας και είχαν ως συνέπεια την επιβάρυνση των πολιτών και κυρίως των αδύναμων μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων.
O Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και προεκλογικά υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση των υπερ-πλεονασμάτων με τους Θεσμούς, πολύ σύντομα βάδισε στα πολιτικά χνάρια του προκατόχου του. Το ίδιο έκανε εξάλλου, και σε άλλα θέματα, όπως π.χ. η Συμφωνία των Πρεσπών.

Πορεύεται χωρίς αναπτυξιακό όραμα και στρατηγική. Τα υπέρμετρα πλεονάσματα και η ανυπαρξία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών δεν επιτρέπουν τη διαμόρφωση μιας κοινωνικά δίκαιης και αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής.
Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας ήταν και παραμένει η αναπτυξιακή της υστέρηση. Η διαρκής μείωση των εισοδημάτων και η μακρόχρονη ανεργία, σε συνδυασμό με τη απορρύθμιση του Κοινωνικού Κράτους, έχουν ταλαιπωρήσει εδώ και χρόνια τους πολίτες.

Το Προσφυγικό / Μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα – «ωρολογιακή βόμβα» για τη χώρα μας, που απαιτεί άμεση επίλυση. Η μέχρι τώρα διαχείρισή του από τις διαδοχικές κυβερνήσεις έχει αποτύχει παταγωδώς.
Η Νέα Δημοκρατία, παρά τις διακηρύξεις της, μόνο έτοιμη δεν αποδείχθηκε για να αντιμετωπίσει την έξαρση του προβλήματος, που το τελευταίο διάστημα θυμίζει καταστάσεις του 2015.

Ελάχιστες επιστροφές μεταναστών έχουν πραγματοποιηθεί, τα νησιά «βουλιάζουν» από τις συνεχείς ροές, στην ενδοχώρα ο κόσμος αντιδρά από τη μια για τα προβλήματα ασφάλειας που προκαλούνται και από την άλλη για τα νέα Κέντρα Φιλοξενίας. Κυρίως, πρόκειται για μια ανθρωπιστική κρίση. Από τη μια οι κάτοικοι ασφυκτιούν και από την άλλη οι πρόσφυγες ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες.

Η ΝΔ, αφού αρχικά κατάργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έρχεται τώρα, μετά από 7 μήνες, να το επανιδρύσει, παραδεχόμενη ότι η μέχρι τώρα πολιτική της δεν είχε αποτέλεσμα.
Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό και αυτό πρέπει να γίνει σαφές. Η παράταξή μας έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις επ΄αυτού:
• Να ενισχυθεί άμεσα η συνοριοφυλακή.
• Να αλλάξει η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας ώστε οι «επιστροφές» των μεταναστών να ισχύουν και για όσους μεταφέρονται στην ενδοχώρα. Να αποσυμφορηθούν άμεσα τα νησιά!
• Να αποφασιστεί νέα διαδικασία μετεγκατάστασης σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, που σήμερα εγκλωβίζονται στην Ελλάδα.
• Να επαναφέρουμε το αίτημα για αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνου, ώστε όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ευθύνη πρέπει να επιμερίζεται σε όλα τα Κράτη- Μέλη βάσει δεικτών όπως ο πληθυσμός, η ανεργία, το ΑΕΠ και ο αριθμός προσφύγων που ήδη διαμένουν στη χώρα.

Ελληνοτουρκικά
Η τουρκική προκλητικότητα «χτυπάει κόκκινο». Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.
Από την πρώτη στιγμή, η παράταξή μας ζήτησε να διαμορφωθεί εθνική γραμμή με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων και να σταλεί μήνυμα ενότητας, αποφασιστικότητας και ετοιμότητας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Το ελληνοτουρκικό ζήτημα είναι και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ευρωτουρκικό. Σε μια κρίσιμη φάση για τα εθνικά μας θέματα, στόχοι μας οφείλουν να είναι η αποτροπή δημιουργίας τετελεσμένων στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και η επαρκής αμυντική και μαχητική μας ικανότητα.
Είμαστε υπέρ του διαλόγου και της συνεννόησης αλλά υπάρχουν και κόκκινες γραμμές πέραν των οποίων δε γίνεται τίποτα αποδεκτό.
Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας, επέλεξε να χειριστεί μόνη της το θέμα της εθνικής μας γραμμής, ενώ παράλληλα αποφάσισε τη μείωση των αμυντικών δαπανών.
Επιπλέον, είναι αξιοσημείωτο ότι η Ελλάδα απουσιάζει από τη σημερινή διάσκεψη του Βερολίνου ενώ συμμετέχουν Τουρκία, Αλγερία και Κονγκό. Αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης.
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Η προτεινόμενη από τη ΝΔ κ. Αικ. Σακελλαροπούλου, θα έχει τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής. Είναι μια πρόταση που πληροί τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει όσον αφορά στα χαρακτηριστικά του νέου ΠτΔ.
Είναι γυναίκα με δημοκρατικό ήθος και προοδευτικές αντιλήψεις, καταξιωμένη προσωπικότητα στο χώρο της και με ενεργή παρουσία στα χρόνια της κρίσης.
Θεωρούμε ότι θα ασκήσει με επάρκεια τα καθήκοντά της και θα έχει μια επιτυχημένη θητεία.

Εκλογικός Νόμος
Από το 2018 έχουμε δώσει την πρότασή μας, που λαμβάνει υπόψη και την αναλογικότητα, την κυβερνησιμότητα και την πολιτική σταθερότητα.
Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε την πρόταση του κ. Μητσοτάκη με τη διατήρηση του μπόνους των 50 εδρών, που δε διαφέρει και πολύ από τον νόμο Παυλόπουλου, μετατρέποντας λαϊκές μειοψηφίες σε αυτοδύναμες και στην πραγματικότητα καταλήγει σε αδύναμες κυβερνήσεις.

Κιλκίς
Σχετικά με τα θέματα του νομού μας, μέλημά μου από την αρχή της βουλευτική μου θητείας είναι να τα αναδεικνύω σε κεντρικό επίπεδο, με ό,τι μέσα διαθέτω ως βουλευτής, επιδιώκοντας παράλληλα την άμεση επίλυσή τους.
Στο φυλλάδιο που έχετε στη διάθεσή σας, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για την κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα (ομιλίες στα νομοσχέδια, ερωτήσεις – απλές και επίκαιρες- αναφορές, επιτροπές της Βουλής, κ.ά.).
Η γειτνίασή μας με τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία, χώρες με χαμηλή φορολόγηση και φτηνό εργατικό δυναμικό, είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά πλειάδας επιχειρήσεων εκεί, την αύξηση της ανεργίας -πάνω από 40%- στους νέους, την αναπτυξιακή υστέρηση, την εμφάνιση μεταναστευτικού ρεύματος, κυρίως νέων υψηλής μόρφωσης, τη μείωση του πληθυσμού και το χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα.
Παρόλα αυτά, στο νομό μας υπάρχουν δυναμικές επιχειρήσεις, με συμμετοχή στην παγκόσμια, στην ευρωπαϊκή, στη βαλκανική και στην ελληνική οικονομία, που πρέπει να βοηθηθούν.
Είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να δει σύντομα την παροχή κινήτρων με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας στις ακριτικές περιοχές.
Η οικονομία του Κιλκίς στηρίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος χρειάζεται ενίσχυση. Η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης είναι ανύπαρκτη ενώ απουσιάζει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Προτάσεις σ’ αυτόν τον τομέα υπάρχουν και είναι πολλές:
• μείωση της φορολογίας εισοδήματος, ενισχύσεων και αποζημιώσεων,
• αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων,
• κίνητρα για υγιείς συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών, καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου,
• εξαίρεση των αγροτεμαχίων από συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ,
• προώθηση εθελούσιας συνένωσης ή ανταλλαγής αγροτεμαχίων μέσω ΕΣΠΑ με κάλυψη των εξόδων,
• κίνητρα για χρήση της αγροτικής γης από νέους αγρότες,
• στην ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις,
• νέο πλαισίο λειτουργίας του ΕΛΓΑ, με στόχο την αντιμετώπιση των κινδύνων που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και την μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων.
Στις υποδομές παρατηρούμε στον Νομό ένα παράδοξο και άδικο φαινόμενο:
Σε σχέση με το δρόμο της ΠΑΘΕ, το τμήμα, δηλαδή, Εύζωνοι-Θεσσαλονίκη, η κύρια είσοδος της χώρας, ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Δεκάδες θάνατοι από τροχαία.
Και φτάσαμε στο σημείο, πριν λίγους μήνες, να δημιουργηθούν διόδια στο ύψος του τελωνείου των Ευζώνων. Και αυτές τις μέρες, σε απόσταση δεκαέξι χιλιομέτρων από αυτά, στις εξόδους του Πολυκάστρου δημιουργούνται άλλα διόδια για τους κατοίκους του Δήμου Παιονίας.
Αν είναι δυνατόν να πληρώσουν διόδια οι κάτοικοι των χωριών και του Δήμου!

Το πρόβλημα με το φυσικό αέριο, που ενώ το 2007 ξεκίνησε να χρησιμοποιείται στη ΒΙ.ΠΕ. και το νοσοκομείο, η χρήση του είναι ακόμη απαγορευτική για τους κατοίκους της πόλης.
Τέλος, όσον αφορά στον τομέα της υγείας, το νοσοκομείο του Κιλκίς έχει πάρα πολλά προβλήματα. Κυρίως, όμως, απαιτείται οικοδόμηση νέας πτέρυγας, όπου θα στεγαστούν όλες οι κλινικές του παλιού, επικίνδυνου κτηρίου, που χτίστηκε με εθελοντική εργασία από τους κατοίκους το 1936. Και, επίσης, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Το 2020 είναι η χρονιά που πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για νέες εθνικές γραμμές που θα αυξάνουν την διπλωματική, την ενεργειακή, τη στρατιωτική και οικονομική ισχύ της χώρας, μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Χρειάζεται δηλαδή μια νέα Αλλαγή, ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, δίπλα στην οικογένεια και τους έχοντες ανάγκη, ένα κράτος που θα εμπιστεύονται οι νέοι, θα τους εξασφαλίζει προοπτικές και δε θα τους διώχνει μακριά.
Μια νέα Αλλαγή, της συνεννόησης, της ομοψυχίας για τα μεγάλα εθνικά μας ζητήματα. Εμείς, μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, ασκούμε μια προγραμματική, μαχητική αντιπολίτευση, όχι των κενών λόγων αλλά των προτάσεων, παράγοντας πολιτική για τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.
Είμαστε ο πολιτικός χώρος που τα τελευταία 10 χρόνια λοιδορήθηκε και πληγώθηκε πιο πολύ από όλους μέσα στην κρίση.
Αυτοί που μας κατηγορούσαν, με στόχο την κατάληψη της εξουσίας, δεν ήταν ειλικρινείς απέναντι στον ελληνικό λαό. Τελικά, βάδισαν στον ίδιο δρόμο με εμάς αλλά εν τω μεταξύ χάσαμε πολύτιμο χρόνο.
Στην προσπάθειά τους μάλιστα να καταλάβουν την εξουσία, δε δίστασαν να συκοφαντήσουν πολιτικούς αντιπάλους και να σπιλώσουν υπολήψεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση Novartis.
Εμείς όμως σταθήκαμε διαχρονικά στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας πλάτη σε δύσκολους καιρούς, μην υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος.
Σήμερα, είμαστε περήφανοι που έχουμε συμβάλει ουσιαστικά σε σημαντικά θέματα, όπως π.χ. η ψήφος των αποδήμων και ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου (EastMed) – ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα της εποχής μας, που η παράταξή μας προνόησε και σχεδίασε ήδη από το 2011.
Το 2020 βάζουμε πλώρη σαν Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ (αφού καρδιά, ψυχή και σπονδυλική στήλη είναι το ΠΑΣΟΚ), για τη μεγάλη μας επιστροφή, για επανασύνδεση με την κοινωνική βάση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης.
Για να ανοικοδομήσουμε το δεσμό που χάθηκε στα χρόνια της κρίσης, να απλώσουν επιτέλους οι ρίζες μας στην κοινωνία, να πάρουν τη σκυτάλη οι δυνάμεις της προκοπής, του ταλέντου, της αξιοσύνης, όσοι έμειναν αλλά και όσοι έφυγαν και θέλουν να επιστρέψουν, σε μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ανάπτυξης, των αξιών και της αυτοπεποίθησης.
Αυτή τη χρονιά, σ’ αυτό το μάθημα θέλουμε να εξεταστούμε απέναντι στους πολίτες και θέλουμε να πάρουμε «άριστα». Να αναδείξουμε μια πραγματική πρόταση κυβερνώσας Κεντροαριστεράς, που μπορούμε να την κάνουμε πραγματικότητα με το Κίνημα Αλλαγής.

Φίλες και φίλοι,
Μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019, τα δεδομένα της εκπροσώπησης του νομού μας στην κεντρική πολιτική σκηνή άλλαξαν. Οι δυνάμεις της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, τιμώντας το πρόσωπό μου, με εξέλεξαν βουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής, αποκτώντας φωνή, μετά από 7 χρόνια απουσίας.
Γνωρίζετε την πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τις επαγγελματικές, κοινωνικές και πολιτικές μου δραστηριότητες.
Κινούμαι πάντα με γνώμονα να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου και την πατρίδα μου. Με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του καθενός και με οδηγό τις αξίες μου, προσπαθώ να υπηρετώ αυτό που θεωρώ δίκαιο, σωστό, προοδευτικό και ανθρώπινο.
Με αυτόν τον τρόπο επιθυμώ να είμαι δίπλα σας.
Να είστε σίγουροι, πως δουλεύω και θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για τον τόπο μας, για την πατρίδα μας.

Ο ρόλος μου θα είναι πάντα ενεργητικός και σημείο αναφοράς μου η φράση-ορόσημο του John F. Kennedy, «Mη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για εσένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου».
Θέλω ακόμα να σας διαβεβαιώσω, ότι επιδίωξη και μέλημά μου είναι η ανάπτυξη του τόπου μας και θα είμαι βουλευτής όλων των συμπατριωτών μου και όχι μόνο αυτών που με ψήφισαν.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια και για την επιτυχία των στόχων μας, σας χρειάζομαι όλους!
Πάμε λοιπόν όλοι μαζί και να είστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε.
Καλή χρονιά!

Ευχαρηστήριο

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς όλους όσους με τίμησαν με την παρουσία τους, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο Κιλκίς, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Θέατρο». Τους συναδέλφους μου βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κ.κ. Χάρη Καστανίδη και Απόστολο Πάνα, τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο, τους εκπροσώπους των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Θεσμικών και λοιπών Φορέων και Οργανισμών του Νομού. Κυρίως, το πλήθος των συμπατριωτών και φίλων που συνέρρευσαν από όλη την επικράτεια του νομού και γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του «Θεάτρου».
Η ανταπόκρισή σας με συγκίνησε. Η αγάπη και η στήριξή σας μου έδωσε δύναμη και ενέργεια. Με γέμισε χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια για την αναβάθμιση του νομού μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη