Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Δύο χιλιάδες …παρά 13 έτη μετά!

Η πορεία του Αποστόλου Παύλου, γιά την διάδοση του Χριστιανισμού, περιελάμβανε και την διαδρομή Καβάλας-Κατερίνης (Νεαπόλεως-Κίτρους, επί …το αρχαιότερον).

Πού να το φανταζόταν ο Απόστολος των Εθνών, ότι δύο χιλιάδες …παρά δεκατρία έτη μετά θα εμφανίζονταν δύο ζηλωτές του λόγου του, να ακολουθήσουν …ακριβώς την ίδια διαδρομή, και μάλιστα περιβεβλημένοι με τις ίδιες ακριβώς …ενδυμασίες, αυτές, δηλαδή, που συνηθίζονταν …δύο χιλιάδες παρά δεκατρία έτη πριν!

Η ιδιαιτερότητα της περίπτωσης είναι, ότι πρόκειται γιά δύο γνώριμα στην κιλκισιώτικη κοινωνία εκ νομού Κιλκίς ορμώμενα πρόσωπα, τον Γιώργο Δήμπαλα από την Δοϊράνη και τον Μιχάλη Παπαδόπουλο από το Δροσάτο, τους οποίους συνάντησε στον ποταμό Στρυμόνα ο Αξιουπολίτης Βασίλης Χαλδογερίδης (ο μόνιμος ποδηλάτης), που πήγε για ψάρεμα δίπλα στον Λέοντα της Αμφίπολης.

Που την ώρα σύνταξης του παρόντος όδευαν προς το τέλος της διαδρομής!

Βοήθειά μας!

Περισσότερα

Αεικίνητος

Στην πανελλήνια απεργία της Πέμπτης 16.3.23 συμμετέσχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς. «Διεκδικούμε ασφάλεια στην εργασία, δικαιοσύνη και […]

«Καπνός»… από το δημαρχείο!

Καπνός χωρίς φωτιά δεν γίνεται. Τελευταία φαίνεται «καπνός»… από το δημαρχείο Κιλκίς! Και σύμφωνα με πληροφορίες, την «φωτιά» φέρεται να […]

Δείτε ακόμα