Πολιτική

Γ.Αναστασιάδη: Βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα η πολιτική έναντι των Τουρκικών προκλήσεων

Με αφορμή την υποχωρητική πολιτική της κυβέρνησης έναντι των Τουρκικών προκλήσεων, ο πολιτευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αναστασιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Η υποχωρητική πολιτική της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη έναντι των αλλεπάλληλων Τουρκικών προκλήσεων βλάπτει καίρια τα εθνικά μας συμφέροντα μιας και δίνεται η δυνατότητα στη γείτονα, μέσω των παράνομων ενεργειών της, να δημιουργεί τετελεσμένα σε θαλάσσιες περιοχές στις οποίες η χώρα μας έχει κυριαρχικά δικαιώματα.

Η πρωτοφανής θέση της κυβέρνησης ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται μόνο τη θαλάσσια ζώνη των έξι ναυτικών μιλίων απεμπολεί στην πράξη την αυτοδίκαιη δυνατότητα της χώρας μας να επεκτείνει την κυριαρχία της στη Θάλασσα στα δώδεκα ναυτικά μίλια, κάτι το οποίο με βάση το διεθνές δίκαιο μπορεί να γίνει και μονομερώς, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει την Τουρκία όχι μόνο να ερευνά το βυθό ακόμη και σε απόσταση 6.1 ναυτικών μιλίων από την Ελληνική ακτογραμμή, αλλά να κάνει και γεωτρήσεις σε αυτές τις περιοχές όπως έχει ήδη προαναγγείλει.

Η ξαφνική αυτή αλλαγή στάσης της χώρας μας έναντι της Τουρκίας, που επιχειρεί η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, δε συνάδει ούτε με το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων αλλά ούτε και με το δόγμα της σθεναρής υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως αυτό καθορίστηκε στην πράξη από τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κύριος Μητσοτάκης δεν έχει πάρει εξουσιοδότηση αλλά ούτε και λευκή επιταγή από τον Ελληνικό λαό για να αλλάξει πλεύση στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Αυτό που κατ’ ελάχιστον οφείλει να κάνει η κυβέρνηση είναι με θάρρος και αποφασιστικότητα να αποτρέψει με κάθε τρόπο τη συνέχιση της παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα