Πολιτική

Γ.Αναστασιάδης: «Πισωγύρισμα η τροπολογία γιά τον τρόπο επιλογής των διευθυντών εκπαίδευσης»

Με αφορμή την τροπολογία για την επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης, ο πολιτευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αναστασιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ξαφνική τροπολογία, που κατέθεσε στην Βουλή η κυβέρνηση γιά την επιλογή των νέων διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς μοριοδότηση επαναφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας στο 2004, όταν η τότε υπουργός παιδείας της κυβέρνησης Καραμανλή διόρισε τους διευθυντές εκπαίδευσης με κομματικά κριτήρια.

Καθίσταται πλέον φανερό, γιά ποιό λόγο η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν επαναφέρει τις διαφανείς διαδικασίες του θεσμικού πλαισίου γιά την εκπαίδευση, που καθιέρωσε το 2010 το ΠΑΣΟΚ. Κυρίαρχος στόχος της ΝΔ είναι η επανασύσταση του κομματικού κράτους και στην εκπαίδευση.

Με τις πρακτικές της αυτές η ΝΔ «πληγώνει» βαθιά το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, το σημαντικότερο θεσμό της Πολιτείας γιά την πνευματική, συναισθηματική και ηθική αγωγή των νέων και την διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει.

Η παιδεία δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που την γυρνούν στο παρελθόν. Σε έναν πολυσύνθετο και ραγδαία εξελισσόμενο κόσμο, η ικανότητα προσαρμογής των πολιτών μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με επαρκή και κατάλληλη εκπαίδευση, η οποία θα καθοδηγείται από το πλέον εξειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό, που θα επιλέγεται με αξιολόγηση πάνω στην βάση αντικειμενικών κριτηρίων και μόνο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα