Πολιτική

Γ.Αναστασιάδης: Η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει την παραγωγική βάση

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού πέρα από τον υγειονομικό της χαρακτήρα έχει επιβραδύνει δυστυχώς και τη λειτουργία της οικονομίας με πολύ σημαντικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις.

Η Κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης με σκοπό να μη χαθεί καμία θέση εργασίας στις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο κόσμος της εργασίας να δεχθεί ακόμη ένα πλήγμα με απολύσεις, περικοπή μισθών και δυσμενή αλλαγή των συλλογικών συμβάσεων. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί στη χώρα μια νέα στρατιά ανέργων.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει ένα ενδιάμεσο ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο για την επιδότηση της εργασίας στις επιχειρήσεις που επλήγησαν.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος μπορεί να γίνει από τους πόρους που πρόσφατα έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την στήριξη των εθνικών οικονομιών και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης, από τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που μέρος αυτών τα δικαιούμασταν ούτως ή άλλως καθώς και ένα μικρό μέρος από τα αποθεματικά του Ελληνικού κράτους.

Με το ενδιάμεσο αυτό πρόγραμμα μπορούμε να ενισχύσουμε την παραγωγική βάση, αποφεύγοντας να πληρώσουμε τα επόμενα χρόνια ένα τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Είναι άμεση ανάγκη να μείνει ζωντανή η οικονομία και όρθια η κοινωνία, ώστε με ομαλές συνθήκες να δημιουργήσουμε το μέλλον της πατρίδας μας.

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]