Πολιτική

Γ.Αναστασιάδης: Ενισχύστε άμεσα με κλίνες ΜΕΘ τις μονάδες υγείας του νομού Κιλκίς

Με αφορμή την απουσία κλινών ΜΕΘ στις υγειονομικές μονάδες του νομού Κιλκίς, ο πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αναστασιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τις πρόσφατες αναφορές μελών της κυβέρνησης σχετικά με την έξαρση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού για “επιστροφή του κινδύνου”, καθίσταται πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση πίστευε πως μετά το πέρας της πρώτης καραντίνας είχαμε τελειώσει με την πανδημία και ότι ο κίνδυνος είχε παρέλθει.

Η κυβέρνηση πλέον διακηρύττει ότι “μόνο με την τήρηση των μέτρων θα αποφύγουμε τα χειρότερα” στοχεύοντας για άλλη μία φορά στην ανάδειξη της ατομικής ευθύνης. Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί και πάλι να αποφύγει την ανάληψη της δικής της ευθύνης μιας και έδειξε και δείχνει ολιγωρία στην ολοκληρωμένη σχεδίαση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, φτάνοντας ακόμη και σήμερα να μην έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ.

Η προσέγγιση αυτή της κυβέρνησης αποτελεί και την αιτία που έξι μήνες μετά την άρση της πρώτης καραντίνας ο νομός Κιλκίς στο σύνολο του δεν έχει αποκτήσει ακόμη καμία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες (23 Οκτωβρίου – εννιά μήνες μετά το ξεκίνημα της πανδημίας στη χώρα μας) ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει σχεδιασμός για να αποκτήσει το νοσοκομείο Κιλκίς μία μόνο ΜΕΘ.

Σε οποιεσδήποτε υγειονομικές συνθήκες και πολύ περισσότερο σε καιρούς πανδημίας, μία μόνο ΜΕΘ (6 κλίνες) δεν αρκεί σε καμία περίπτωση για να καλύψει τις ανάγκες του νομού μας τη στιγμή που, όπως προκύπτει από τα διεθνή ιατρικά πρότυπα, ο νομός Κιλκίς έπρεπε να έχει τουλάχιστον 28 κλίνες ΜΕΘ με βάση τον πληθυσμό του.»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα