Πολιτική

Γ.Αναστασιάδης: Αδιανόητες οι δηλώσεις της κυβέρνησης ότι περισσότερες ΜΕΘ σημαίνει και περισσότεροι νεκροί

Σε δήλωση κατά της κυβέρνησης προχώρησε ο αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ και πολιτευτής Κιλκίς Γιώργος Αναστασιάδης, σε σχέση με τη θέση της κυβέρνησης για τον αριθμό των ΜΕΘ, αναφέροντας τα εξής:

“Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση λένε ότι αν είχαμε περισσότερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς. Δηλαδή, με βάση τα λεγόμενα τους, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία, η Νορβηγία και μια σειρά από άλλες χώρες που έχουν περισσότερες ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους σε σχέση με την Ελλάδα, πρέπει να τις κλείσουν για να μειώσουν τον αριθμό των νεκρών τους!

Αδιανόητες δηλώσεις από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση οι οποίοι, προσκολλημένοι σε ιδεοληπτικά σχήματα του νεοφιλελευθερισμού, επιχειρούν να καταργήσουν τη λογική.

Δυστυχώς το κάνουν αυτό ακόμη και τώρα που χάνονται συνάνθρωποι μας επειδή δεν υπήρξαν διαθέσιμες ΜΕΘ για την περίθαλψη τους.

Φυσικά και ο στόχος είναι να νοσούν όσο γίνεται λιγότεροι συμπολίτες μας όχι μόνο από κορωνοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Όμως το εθνικό σύστημα υγείας πρέπει να είναι πάντα ισχυρό για να μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε τακτική ή έκτακτη ανάγκη”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα