Πολιτισμός

«Γεμάτη» η μουσική εκδήλωση «Η γυναίκα στο παραδοσιακό τραγούδι»

Με μια θαυμάσια συναυλία παραδοσιακών τραγουδιών με θέμα «Η γυναίκα στο παραδοσιακό τραγούδι» η ενορία Αγίου Δημητρίου Κιλκίς τίμησε τους Αγίους Πέντεκαίδεκα Μάρτυρες, πολιούχους και προστάτες του Κιλκίς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20.11.13 στο κατάμεστο από κόσμο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς.

Η ενοριακή χορωδία «Ο Άγιος Νέστωρ» απέδωσε δημοτικά τραγούδια που υμνούσαν την παρουσία και τον ρόλο της γυναίκας, συνοδεία του παραδοσιακού συγκροτήματος «Ιχνηλάτες της Παράδοσης» με μαέστρο τον πρωτοψάλτη και εκπαιδευτικό Σάββα Ηλιάδη. Προηγήθηκε ομιλία της καθηγήτριας φιλολόγου κ. Εύης Παναγοπούλου με θέμα «Η θέση της γυναίκας στο παραδοσιακό τραγούδι» η οποία ερμήνευσε και τα δημοτικά τραγούδια.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο εφημέριος αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ιδρυτής και πρόεδρος της ενοριακής χορωδίας. Η εκδήλωση έκλεισε με ευλογίες του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου κ.κ. Εμμανουήλ, ο οποίος αφού συνεχάρη ολόθερμα τους οργανωτές και τους συντελεστές της συναυλίας, υπογράμμισε ότι αξίζει να κρατούμε ως πολύτιμο θησαυρό την ρωμέικη παράδοση, η οποία αποτελεί την «αναπνοή» μας, και η οποία μας κρατεί ζωντανούς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα