Προτάσεις γιά απαιτούμενες διορθώσεις τιμών ακινήτων υπέβαλε ο δήμος Κιλκίς

Οικονομία /

Τις προτάσεις του γιά διόρθωση των τιμών των ακινήτων σε περιοχή και «ζώνες» ευθύνης του υπέβαλε ο δήμος Κιλκίς προς την Πολιτεία.

Την σχετική εισήγηση της αρμόδιας αντιδημαρχίας διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών ενέκρινε ομοφώνως το δημοτικό συμβoύλιο κατά την συνεδρίασή του της Δευτέρας 19.12.22, της τελευταίας για το παρελθόν έτος.

Ειδικότερα, η διοίκηση του δήμου Κιλκίς προτείνει:

-Στα ακίνητα οικισμών, που στην πλειοψηφία τους χαρακτηρίζονται από την νομοθεσία ως «στάσιμα», ελάχιστη τιμή τα 250 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

-Στα ακίνητα των οικισμών, που δεν χαρακτηρίζονται ως «στάσιμα», 300 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

-Στα ακίνητα των εδρών παλαιών δημοτικών ενοτήτων 350 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, με εξαίρεση τον Σ.Σ. Μουριών ο οποίος συγκαταλέγεται στους «στάσιμους» οικισμούς.

-Στην βιομηχανική περιοχή Κιλκίς, στο Σταυροχώρι, και στις τέσσερες «ζώνες» της πόλης του Κιλκίς καμμία μεταβολή, διότι οι τιμές ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα και δεν χρήζουν διορθώσεων.

Στην αρχή της συζήτησης επί του θέματος, κατά την εν λόγω συνεδρίαση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Χατζηαποστόλου ενημέρωσε το σώμα για τις ισχύουσες από την κειμένη νομοθεσία τιμές, όπως είχαν προσδιορισθεί από υπουργική απόφαση του 2021, με έναρξη ισχύος την Πρωτοχρονιά του 2022.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ισχύουσα νομοθεσία, οι τιμές αυτές είναι 350 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο η κατώτερη, που αφορά στην βιομηχανική περιοχή Κιλκίς, και 650 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο η ανώτερη, στην περιοχή της Νέας Σάντας.

Γιά ένδεκα οικισμούς έχουν προσδιορισθεί στα 450 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, γιά 39 οικισμούς στα 500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, γιά πενήντα οικισμούς στα 550 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και για οκτώ οικισμούς στα 600 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο

Σημειώνεται, ότι η τιμή «ζώνης» ορίζεται ως η ανά τετραγωνικό μέτρο αξία ενός νεόδμητου διαμερίσματος πρώτου ορόφου με πρόσοψη σε δρόμο, με συντελεστή εμπορικότητας ίσο ή μικρότερο της μονάδας.

«Οι τιμές αυτές δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα, και εξ αυτού δεν ελήφθη καμμία πρόνοια για τη έννοια του στάσιμου υλισμού, όπως τον προσδιορίζει η νομοθεσία», ανέφερε ο κ. Χατζηαποστόλου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα