Γενικά

Γ.Χατζηαποστόλου: “Ο δήμος Κιλκίς μειώνει τέλη σε ΜΜΜ όταν αυτές υποβάλλουν σχετική αίτηση”

«Ο δήμος Κιλκίς έχει ήδη προβεί σε μείωση τελών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όμως δεν μπορεί να λειτουργεί αυτεπαγγέλτως, και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να υποβάλουν σ’ αυτήν την σχετική αίτηση, στην οποία η ανταπόκριση είναι δεδομένη. Από εκεί και πέρα αναμένουμε και την σχετική ρύθμιση της κεντρικής διοίκησης».

Αυτήν την διευκρίνηση έδωσε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιάννης Χατζηαποστόλου κατά την διάρκεια της διά τηλεδιασκέψεως συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Τετάρτης 3.2.21, απαντώντας σε σχετικές παρεμβάσεις του επικεφαλής του συνδυασμού «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» Παύλου Τονικίδη και του συμβούλου του συνδυασμού «Συμμετέχω-Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Αλέξανδρου Σεϊτανιώτη.

Ο κ. Τονικίδης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις, που προκάλεσε η ανισοκατανομή των ενισχύσεων των μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του νομού από το πρόγραμμα «Διέξοδος» της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, κάνοντας λόγο περί πολλών λανθασμένων κριτηρίων με επακόλουθο πολλές επιχειρήσεις να αδικηθούν, και ζητώντας από τον δήμο να σταθεί στο πλευρό τους με παρεμβάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Από την πλευρά του ο κ. Σεϊτανιώτης παρέπεμψε γενικότερα στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα παρατεταμένα «απαγορευτικά» («λοκντάουν»), ρώτησε πόσες έχουν υποβάλει αίτηση στήριξης και ζήτησε από την διοίκηση του δήμου να ασκήσει πιέσεις, ώστε να υπάρξει σχετική ρύθμιση.

Πριν τους ανωτέρω, στο θέμα είχε παρέμβει και ο επικεφαλής του «Συμμετέχω-Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Δημήτρης Αγαθόπουλος ρωτώντας αν ισχύει η απόφαση μείωσης των τελών γιά επιχειρήσεις ή θα χρειασθεί νέα μετά την μεσολάβηση του «απαγορευτικού» Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]