Γενικά

«Από ιδιωτικές εκτάσεις αμμοληψίες γιά τον δρόμο Ασσήρου – Νέας Σάντας

«Οι αμμοληψίες γιά δημόσια έργα είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, και όχι του δήμου Κιλκίς, αλλά ειδικότερα γιά το τμήμα Ασσήρου Θεσσαλονίκης – Νέας Σάντας της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς έγιναν σε ιδιωτικές εκτάσεις, και όχι σε περιοχές του ποταμού Γαλλικού».

Στην διευκρίνιση αυτή προέβη ο αντιδήμαρχος οικονομικών Κιλκίς Γιάννης Χατζηαποστόλου, κατά την συζήτηση επί των εκτός ημερησίας διατάξεως θεμάτων της διά τηλεδιασκέψεως συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 11.1.21, με αφορμή αναφορά του επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Δημήτρη Αγαθόπουλου.

Ο κ. Αγαθόπουλος έκανε λόγο γιά πληροφορίες περί παρανόμων αμμοληψιών από την κοίτη του Γαλλικού εκ μέρους του εργολάβου του ανωτέρω έργου, επικαλούμενος σχετικές καταγγελίες και διαμαρτυρίες πολιτών της περιοχής.

Κοιμητήριο Ν. Σάντας
Ο κ. Χατζηαποστόλου απάντησε και σε άλλη παρέμβαση του κ. Αγαθόπουλου, ο οποίος επικαλέσθηκε αναφορές περί «υπερφορτώσεως» αδειοδοτήσεων γιά ενταφιασμούς μη μονίμων κατοίκων στο κοιμητήριο της Νέας Σάντας, «με επακόλουθο να προκαλείται συνωστισμός».

«Μόνο κατόπιν αδείας του δήμου», είπε ο κ. Χατζηαποστόλου, «γίνονται ενταφιασμοί μη μονίμων κατοίκων στο κοιμητήριο της Νέας Σάντας».

Πρόσθεσε δε, ότι ο δήμος διενεργεί και αυτοψία, όποτε χρειάζεται, προκειμένου να τηρείται πιστά η ανωτέρω προϋπόθεση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα