Πολιτική

Γιάννης Τσογγίδης: «Τον δήμο Κιλκίς διοικεί μία ισχνή πλειοψηφία»

«Κεραυνούς» κατά της δημοτικής αρχής Κιλκίς και της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσογγίδης με αφορμή την «εικόνα» της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 3.10.18 για το θέμα της έγκρισης του ισολογισμού και απολογισμού του έτους 2017.

Στην σχετική έγγραφη δήλωση του ο κ. Τσογγίδης αναφέρει τα εξής:

«Κατά την συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 3.10.18 σε ένα σοβαρό θέμα όπως η έγκριση του ισολογισμού και απολογισμού του οικονομικού έτους 2017 του Δήμου Κιλκίς απεδείχθη κατά την σχετική ψηφοφορία αυτό που υποστηρίζω εδώ και πολύ καιρό ότι όχι μόνο θεωρητικώς, αλλά και πρακτικώς η παράταξη του δημάρχου Σισμανίδη έχασε τη δεδηλωμένη και διοικεί πλέον με μία ισχνή πλειοψηφία.

Και βεβαίως μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω για μίαν ακόμη φορά για την δημοτική αρχή ότι τα δημοτικά συμβούλια διεξάγονται, όποτε τους «καπνίσει», όποτε «γουστάρουν», όποτε «κάνουν κέφι», όποτε τους βολεύει επαγγελματικώς για να μην αφήνουν πίσω τις ιδιωτικές τους δουλειές, όποτε θα είναι η συνεδρίαση πιο ανώδυνη λόγω ιδιαιτεροτήτων της ημέρας συνεδρίασης κλπ. και πάντοτε την τελευταία στιγμή.

Κανένας προγραμματισμός, καμμία οργάνωση. Και από την θεματολογία που βαίνει μειούμενη είναι ολοφάνερο ότι η δημοτική αρχή αρκείται σε μία διαχείριση ούτε καν δημοσιοϋπαλληλική, αγγαρεία κάνει δηλαδή.

Τους καταλαβαίνω σε ένα βαθμό βεβαίως, 230 ημέρες τους απομένουν ως τις εκλογές και μετά άλλες ενεννήντα ημέρες οδύνης και περισυλλογής, αλλά στοιχειωδώς πρέπει να σέβονται το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και τους πολίτες αυτού του τόπου.

Παραθέτοντας το παραπάνω αυτομάτως κάποιος οδηγείται στο βασικό ερώτημα για το πού βρίσκεται η αντιπολίτευση του δήμου!

Η αντιπολίτευση και μάλιστα η αξιωματική, δειλή και μοιραία, ταυτίστηκε με τη διοίκηση του Δήμου και μερικές φορές κανείς δε μπορεί να ξεχωρίσει ποιοι είναι ποιοι. Δεν κρίνεται κάποιος μόνο από τον τρόπο διοίκησης, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο ασκεί το θεμελιώδες δικαίωμα της αντιπολίτευσης, η οποία απέτυχε πλήρως και αποτυγχάνει καθημερινώς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]