Πολιτική

Ι.Τσογγίδης: «Ήταν μία «ρηχή» όσο και κακόγουστη «φιέστα»»

Από τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Γιάννη Τσογγίδη λάβαμε, με αφορμή σχόλιό μας σχετικό με τον πρόσφατο απολογισμό πεπραγμένων του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, την ακόλουθη επιστολή:

«Αγαπητοί φίλοι,
Μιάς και αναφέρατε το όνομα μου στο πολύ εύστοχο σχόλιό σας γιά τον παλαιοκομματικής κοπής απολογισμό πεπραγμένων του 2019 του δημάρχου Κιλκίς, ο οποίος θύμισε περισσότερο «ρηχή» και κακόγουστη φολκλορική φιέστα, που υποτιμά την νοημοσύνη, παρακαλώ να μου επιτρέψετε μία διευκρίνηση και ένα σχόλιο :

O απολογισμός πεπραγμένων (λέγεται ατύπως και λογοδοσία δημάρχου, όπως είχε επικρατήσει από το παρελθόν ως επεξήγηση) είναι υποχρεωτικός από τον Νόμο και γίνεται πάνω σε ετήσια βάση, και όχι πάνω σε βάση εξαμήνου.

Βεβαίως, επειδή η θητεία του σημερινού δημάρχου άρχισε την 1η Σεπτεμβρίου 2019, θα έπρεπε να κάνει μία σύντομη αναφορά στο πρώτο οκτάμηνο του 2019, που ήταν δήμαρχος ο Σισμανίδης (ήταν και φίλοι), αφού η διοίκηση του δήμου έχει συνέχεια, ιδιαιτέρως στο λειτουργικό της κομμάτι που εκτελείται από τους υπαλλήλους, και εν συνεχεία να κάνει όση αναφορά ήθελε στο δικό του τετράμηνο.

Όλα όσα αναφέρατε για τις παραλείψεις της υποχρέωσης αυτής είναι απολύτως ακριβή και αποδεικνύουν απλώς , ότι ήταν μία εκδήλωση με περίβλημα νομιμότητας για μία σύναξη του γνωστού ακροατηρίου χειροκροτητών.

Βεβαίως, θα πει κανείς από το ολότελα …, αλλά δεν είναι έτσι, διότι, αν είναι να μην τηρήσεις το γράμμα του Νόμου, καλύτερα να μην το κάνεις. Εκτός, βεβαίως, και αν ο σημερινός δήμαρχος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ή να αντιλαμβάνεται ποιό είναι το γράμμα του Νόμου, οπότε κάποιος πρέπει να του θυμίσει το τρίπτυχο περί αρχόντων του Αγάθωνος.

Στο «φινάλε» δίπλα μας τόσα χρόνια δεν μπόρεσε να μάθει και τίποτε!

Ο προηγούμενος δήμαρχος Σισμανίδης ήταν τόσο εκτός τόπου και χρόνου, που κατέβασε τον πήχυ χαμηλά μέχρι το χώμα, ώστε ο σημερινός, να περνά από πάνω εξαιρετικά εύκολα και να μιλάμε για την αποκατάσταση και την επανάσταση του αυτονόητου!

Ο προηγούμενος ουδέποτε έκανε απολογισμό πεπραγμένων, «γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του» όλους (αιρετούς, φορείς, πολίτες, Νόμους).

Ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, και συναισθανόμενος την ευθύνη, μέχρι επίσημη επιστολή του έστειλα, γιά να του υπενθυμίσω την υποχρέωσή του, αλλά και μόνο που του το είπα, έκανε ακριβώς το αντίθετο!

Δεν συνάντησα πιό αδιάφορη, αντιδραστική και απαξιωτική συμπεριφορά από αιρετό. Νόμιζε, ότι βρίσκεται σε άλλες εποχές!

Ο σημερινός δήμαρχος ,που με διαδέχθηκε τότε στην θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, τόλμησε να του θυμίσει την υποχρέωση αυτή, όπως και άλλες;

Απλώς σιωπούσε γιά όλα».

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]