Πολιτική

Ι.Φαχουρίδης: «Ποιά προβολή δήμου Κιλκίς με …κλειστά τα μουσεία και αξιοθέατα;»

«Τι νόημα έχουν δραστηριότητες προβολής του δήμου όταν συγχρόνως υποδομές σαν το σπήλαιο, το παλαιοντολογικό μουσείο, το μουσείο λίμνης Δοϊράνης παραμένουν κλειστά;

Υπηρετεί τον πολιτικό και προβάλλει τον τόπο το υπαίθριο θέατρο του Δροσάτου, με την αποκαρδιωτική «εικόνα» που παρουσιάζει σήμερα; Κάποια στιγμή δεν πρέπει, όλα αυτά να λειτουργήσουν και να προβάλλονται δεόντως;

Πότε, επί τέλους, οι αρμόδιοι του δήμου θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;». Τα ανωτέρω διερωτήθηκε, μιλώντας κατά την διά τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Τετάρτης 26.1.22, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Φαχουρίδης.

Ανάλογη αναφορά έκανε και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κιλκίς-Μαζί μπορούμε» Αναστάσιος Καζαντζίδης, δηλώνοντας ότι συμφωνεί με τον κ. Φαχουρίδη στο θέμα της ανάγκης αξιοποίησης και προβολής όλων των αξιοθεάτων του δήμου Κιλκίς.

Στην απάντησή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεμιστοκλής (Θέμις) Κοσμίδης, αντέκρουσε τα περί αδρανείας του δήμου και παράπεμψε στα ισχύοντα με τις επισκέψεις σε αξιοθέατα διαρκούσης της πανδημίας:

«Εφαρμόζουμε τις έκτακτες διατάξεις, τις σχετικές με τα μέτρα κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού, στα οποία συγκαταλέγεται και αυτό των επισκέψεων σε αξιοθέατα κατόπιν «ραντεβού».

Κανένα μουσείο ή άλλος χώρος δεν είναι κλειστός». Ειδικότερα, όσον αφορά στο σπήλαιο του Κιλκίς ο κ. Κοσμίδης ενώ τόνισε ότι είναι και αυτό ανοικτό, ανέφερε ότι υφίστανται κάποια λειτουργικά θέματα μετά την συνταξιοδότηση του εμβληματικού σπηλαιοφύλακα Βασίλη Μακρίδη.

«Ήδη έχουμε προβεί στις δέουσες ενέργειες γιά τον διορισμό νέου σπηλαιοφύλακα, και όταν αυτό συμβεί η λειτουργία του σπηλαίου θα συνεχισθεί όπως πριν», κατέληξε ο κ. Κοσμίδης.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]