Γενικά

Μέτρα πρόληψης στο νοσοκομείο Κιλκίς εναντίον του κορωνοϊού

Την συνεργασία των πολιτών που εισέρχονται στο νοσοκομείο Κιλκίς, ώστε να αποτραπεί η παρουσία κρούσματος κορωνοϊκού στις κλινικές του ζήτησε ο διοικητής του Γιάννης Ανδρίτσος, κατά την διάρκεια συνάντησης γνωριμίας του με εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ο κ. Ανδρίτσος αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης, που έλαβε το νοσοκομείο γιά την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με αυτά υπάρχει έλεγχος όλων όσων εισέρχονται στον χώρο του νοσοκομείου σχετικώς με την κατάσταση της υγείας και του ιστορικού μετακινήσεών τους σε χώρες υψηλού κινδύνου, όπως η Κίνα και η Ιταλία.

Εάν διαπιστωθεί η είσοδος ασθενούς, μία πρώτη εξέταση λαμβάνει χώρα στην πύλη εισόδου, και εάν το περιστατικό κριθεί ότι χρήζει περαιτέρω εξετάσεων ως ενδεχόμενο ύποπτο κρούσμα, οδηγείται στο ειδικώς διαμορφωμένο και εξοπλισμένο γιά τον λόγο αυτό ιατρείο.

Κατόπιν διενεργούνται οι απαραίτητες εξετάσεις και στέλνονται προς έλεγχο στο ειδικό εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκη, ούτως ώστε να διερευνυθεί εάν ο εξεταζόμενος έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, (μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει σχετικό περιστατικό), το νοσοκομείο θα κινηθεί προς την κατεύθυνση νοσηλείας του ασθενούς με βάση το σχετικό πρωτόκολλο του υπουργείου υγείας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]