Γενικά

Γιά δεύτερη φορά κλοπές και μήνυση κατά παντός αγνώστου για την κλοπή σκαφών καθαριότητας

Μήνυση κατά παντός αγνώστου για κλοπή δημόσιας περιουσίας υπέβαλε σήμερα η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα μετά την αφαίρεση σκαφών καθαριότητας που χρησιμοποιούνται για την ρίψη ογκωδών απορριμμάτων και αντικειμένων.

Έξι σκάφες κλάπηκαν το τελευταίο διήμερο σε Μικρόκαμπο, Σταυροχώρι, Χρυσόπετρα, Χέρσο, Ριζανά και Ίσωμα.

Η διεύθυνση Καθαριότητας ενημέρωσε για το συμβάν την Ασφάλεια και την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς ενώ ζήτησε από τους κοινοτάρχες να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και σε περίπτωση που αντιληφθούν κάποια ύποπτη κίνηση να ειδοποιούν αμέσως την Αστυνομία.

Οι σκάφες λόγω της βαριάς και ογκώδους κατασκευής τους έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο των κοιμητηρίων, σε μεγάλη απόσταση από τις κατοικημένες περιοχές, γεγονός που καθιστά δυσχερή τη συστηματική επίβλεψή τους.

Ο δήμος Κιλκίς έχει ζητήσει από τις αστυνομικές αρχές την αύξηση των εποχούμενων περιπολιών στους οικισμούς για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Να σας θυμίσουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2019 είχαν κλαπεί δέκα μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων από οικισμούς των δημοτικών ενοτήτων Κιλκίς, Γαλλικού και Πικρολίμνης.

Λόγω των μεγάλων διαστάσεών τους μεταφέρονται με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα και δεν είναι εύκολη η μεταφορά τους. Η αξία του κάθε κάδου ανέρχεται περίπου στο ποσό των 4.000 ευρώ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα