Πολιτική

Απορριμματοφόρα σε άλλους δήμους ψάχνει ο δήμος Κιλκίς

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Ρεπορτάζ Σωτήρη Κασιμάτη

Η καθαριότητα, η εγκατάταση νέας κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην «καρδιά» του Κιλκίς και η καταγγελία γιά προσωπική χρήση δημοτικού οχήματος από δημοτική σύμβουλο υπήρξαν τα θέματα, που ξεχώρισαν κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 16.11.15.

Αναφορικά με την καθαριότητα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αντώνης Μανουσαρίδης ανέφερε, ότι η πόλη παρουσιάζει πολύ εικόνα.

Απηύθυνε ωστόσο έκκληση στους δήμους Συκεών και Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης να παραχωρήσουν πλεονάζοντα απορριμματοφόρα σε καλή κατάσταση αφύ μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ οι δήμοι αυτοί μπόρεσαν να αποκτήσουν καινούργια.

Ωστόσο, η ενέργεια αυτή δεν είναι δυνατή λόγω νομοθεσίας, που υποχρεώνει τους δήμους να παραδώσουν τα μεταχειρισμένα απορριμματοφόρα.

Μεταξύ άλλων τέθηκε το ζήτημα από τον κ. Παζαρτζικλή για παράνομη τοποθέτηση κεραίας σήματος στο κέντρο του Κιλκίς από γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας με κίνδυνο εκπομπής ραδιενέργειας.

Οι απόψεις κατά την διάρκεια του συμβουλίου διίσταντο, όπως ακριβώς συνέβη με παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν, που αργότερα διευθετήθηκε.

Στην συνέχεια διατυπώθηκε καταγγελία έγινε σε βάρος της Χρυσής Σοφού από τον Κώστα Ζώτο για εκ μέρους της προσωπική χρήση δημοτικών οχημάτων.

Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης δηλώνοντας ότι η πράξη είναι καταδικαστέα αν αληθεύει. «Δεν πρόκειται όσο είμαι ζωντανός να επιβαρύνω τον δήμο» δήλωσε, προσθέτοντας:

«Μπορεί κανείς να κάνει ακόμη και 10.000 χιλιόμετρα με όχημα του δήμου εφόσον υπάρχει πρόβλημα με το δικό του μέσο , αλλά τα έξοδα κυκλοφορίας θα πρέπει να τα πληρώσει ο ίδιος από την τσέπη του».

Τέλος, ο Γιάννης Φαχουρίδης τόνισε πως «δεν είναι καιροί για να χάνονται λεφτά από προγράμματα όπως τα leader της τάξεως 120.000 ευρώ» με αφορμή το πρόγραμμα που αφορά στην αναβάθμιση της πλατείας Καστανιών, ενέργεια κάτι αποδοκιμάστηκε από την πλειοψηφία των κατοίκων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα