Γενικά

Γ.Τσελέκη: «Καμμία διάκριση όσον αφορά στην χρήση σχολικών γυμναστηρίων από συλλόγους»

«Η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Κιλκίς και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι οποίες διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις ούτε αρνούνται την παραχώρηση χρήσης των εν λόγω εγκαταστάσεων σε αθλητικούς συλλόγους ούτε επιφυλάσσουν διακριτική μεταχείριση εις βάρος κάποιου ή κάποιου εξ αυτών.

Το μόνο το οποίο ζητούν, και για το οποίο φροντίζουν, είναι να τηρούνται οι κανόνες που, βάσει της κειμένης νομοθεσίας, διέπουν την παραχώρηση της χρήσης, ώστε και οι εγκαταστάσεις να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα και η χρήση τους από τους αθλουμένους νέους να είναι ασφαλής».

Αυτά υπογράμμισε, μιλώντας στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή», η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς και δημοτική σύμβουλος Κιλκίς Γιωργία Τσελέκη, με αφορμή διαμαρτυρίες στελεχών αθλητικού συλλόγου, σύμφωνα με τις οποίες η διεύθυνση του 2ου γυμνασίου, στο οποίο ανήκει το κλειστό γυμναστήριο «Κωνσταντίνος Πιπερόπουλος», και η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οθρώνουν εμπόδια σ΄αυτόν, όσον αφορά στην χρήση του ανωτέρω γυμναστηρίου.

«Όχι όταν τα σχολεία είναι κλειστά»
«Οι ιθύνοντες του συγκεκριμένου συλλόγου», ανέφερε η κ.Τσελέκη, υποστήριξαν ότι δεν τους παραχωρούμε το κλειδί του γυμναστηρίου για να καταρτίσουν το πρόγραμμά τους και να αναπτύξουν την δραστηριότητά τους.

Αυτό δεν αληθεύει, διότι το κλειδί δεν παραχωρείται μόνο κατά το διάστημα από τα τέλη Ιουνίου έως 11 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, καθώς κατά το εν λόγω διάστημα τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Για όλο το υπόλοιπο διάστημα δεν τίθεται κανένα θέμα».

Η κ.Τσελέκη σχολίασε και τις αναφορές των διαμαρτυρομένων στην απρόσκοπτη λειτουργία του γυμναστηρίου χάρη και στην δική τους φροντίδα:

«Ουδείς αμφισβητεί», τόνισε, «την καλή διάθεση και καλή προαίρεση κανενός. Άλλωστε όταν υπάρχει συντονισμός στα θέματα καθαριότητας και ευπρέπειας χώρων των αθλητικών εγκαταστάσεων, δεν τίθεται κανένα ζήτημα και δεν υφίσταται κανένας λόγος μη παραχώρησης της χρήσης.

Όταν, όμως, ανεξαρτήτως υπαιτιότητος, προκύπτουν φθορές, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα ασφάλειας και σωματικής ακεραιότητας (π.χ. χαλασμένες πρίζες, βλάβες σε άλλες ευαίσθητες εγκαταστάσεις), τότε οι διευθυντές των μονάδων είναι υποχρεωμένοι να κρατούν τα γυμναστήρια εκτός λειτουργίας μέχρι την αποκατάσταση. Και δεν μπορεί να τους προσάψει κανείς τίποτε, αν προσηλώνονται στο γράμμα του νόμου.

Για να λειτουργήσουν και με το πνεύμα χρειάζονται ανάλογη υποστήριξη και από τους συλλόγους. Και ασφαλώς οι όποιες άδικες εις βάρος τους επιθέσεις, όταν μάλιστα λειτουργούν στο πλαίσιο των καθηκόντων και υποχρεώσεών του, σίγουρα δεν συμβάλλουν στην «καλλιέργεια του επιθυμητού κλίματος».

Η. Κ.Τσελέκη κατέληξε, λέγοντας ότι η σχολική επιτροπή είναι «ανοικτή» προς όλους ανεξαιρέτως τους αθλητικούς συλλόγους, «ώστε σε πνεύμα κατανόησης και ουσιαστικής συνεργασίας, να διαμορφώνουμε από κοινού τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις λειτουργίας των κλειστών γυμναστηρίων, κατά τρόπο που να καλύπτονται οι ανάγκες όλων, χωρίς «τριβές», εμμονές σε λανθασμένες εκτιμήσεις ή και εθελοτυφλίες, ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα αρνητικό προηγούμενο, που θα άλλαζε τα ισχύοντα με την χρήση των κλειστών γυμναστηρίων των σχολείων από την κεντρική διοίκηση κατά τρόπο μη επιθυμητό για όλους.»

Υπενθυμίζεται, ότι τα κλειστά γυμναστήρια, στα οποία αναφέρθηκε η κ.Τσελέκη, είναι το «Κωνσταντίνος Πιπερόπουλος» του 2ου γυμνασίου και αυτά των 3ου και 1ου λυκείου, χρήση των οποίων κάνουν αρκετοί αθλητικοί σύλλογοι του Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς