Πολιτική

«Το Επιμελητήριο αλλάζει» εγγύηση γιά …πραγματική αλλαγή στο Επιμελητήριο

Επιμελητηριακός θεσμός. Ένας θεσμός με ελάχιστη εκπροσώπηση γυναικών ιδιαιτέρως την σημερινή εποχή αλλά και με πολύ μικρή εκπροσώπηση ανδρών αφού οι επιχειρηματικές δυνατότητες είναι λιγοστές για όλους.

Υπηρετώντας τον θεσμό αυτό για δύο τετραετίες (2001-2005, 2011-2017) από την διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς οι γλυκόπικρες εμπειρίες ήταν πολλές. Παρ’ όλη την επιμονή μου, δυστυχώς δεν υπήρξε εκπροσώπησή μου στο Εθνικό Δίκτυο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΕΔΕΓΕ) το οποίο προσφέρει σε γυναίκες επιχειρηματίες ανά την Ελλάδα.

Η πρότασή μου ήταν να εκπροσωπηθεί το Επιμελητήριο του Κιλκίς ακόμα και από ένα μη αιρετό μέλος του, προκειμένου να τονωθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα τόσο στο Κιλκίς όσο και στην Παιονίας.

Ο προ μερικών μηνών ορισμός στο πρόσωπό μου για το Δίκτυο, ενώ ήδη είχα αρνηθεί την θέση του γενικού γραμματέα της διοικητικής επιτροπής, αποδεικνύει ότι ήταν άλλες οι σκοπιμότητες, αφού εξ άλλου, ουδέποτε έγιναν οι απαιτούμενες διαδικαστικές ενέργειες της εκπροσώπησης αυτής.

Πλησιάζοντας στην τελική ευθεία των εκλογών στις 2, 3 & 5 Δεκεμβρίου 2017 θεωρώ ότι ο συνδυασμός «Το Επιμελητήριο Αλλάζει» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Βιολιτζή ο οποίος έχει την ικανότητα να αφουγκράζεται τα προβλήματα, να συζητά αλλά προπαντός να δέχεται προτάσεις, μπορεί να «αλλάξει το Επιμελητήριο» αξιοποιώντας κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου και όχι μόνο, δίνοντάς του την πρωτοβουλία να δράσει με πράξεις και ενέργειες που να αποσκοπούν φυσικά στο συμφέρον όλων και περισσότερων μελών του Επιμελητηρίου και όχι μόνο μεμονωμένων ατόμων με προσωπικές φιλοδοξίες.

Στηρίζω και υποστηρίζω την προσπάθεια του Κωνσταντίνου Βιολιτζή που με νέες, συγκεκριμένες και ουσιώδεις ιδέες μπορεί να εκσυγχρονίσει το επιμελητήριο με πραγματική και ουσιαστική εξωστρέφεια ώστε κανένα μέλος αυτού να μην αναρωτιέται «γιατί πληρώνουμε μόνο συνδρομή».

Με την υποψηφιότητά μου στο συνδυασμό «Το Επιμελητήριο Αλλάζει» στο τμήμα υπηρεσιών προτρέπω κάθε μέλος (έμπορο, επαγγελματία, βιοτέχνη, βιομήχανο) να προσέλθει είτε στην κάλπη στο Πολύκαστρο (2 Δεκεμβρίου – κέντρο πολιτισμού), είτε στην κάλπη στο Κιλκίς (3 & 4 Δεκεμβρίου – επιμελητήριο Κιλκίς) όπου ψηφίζοντας να δώσει απάντηση στο ερώτημα, εάν πράγματι θέλει να αλλάξει το Επιμελητήριο του Κιλκίς μετά από 16 χρόνια. Τότε η επιλογή του θα είναι σίγουρα το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Το Επιμελητήριο Αλλάζει».

* Μέλος του απερχομένου διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, υποψήφια σύμβουλος με τον συνδυασμό «Το Επιμελητήριο Αλλάζει»

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]