Κοινωνία

Γεωργία Κολεσιώτου: Όταν σπάει η σιωπή…

Η ανοδική πορεία που χαρίζει χαμόγελα, πολλές φορές κρύβει πίκρα, πόνο και δάκρυ. Αυτό επιβεβαιώνεται με την δήλωση της Σοφίας Μπεκατώρου που με σθένος και αποφασιστικότητα, κατήγγειλε όσα αρνητικά βίωσε.

Ο αθλητισμός, η παιδεία, η εργασία, η πολιτική, η θρησκεία είναι έννοιες πεντακάθαρες που μολύνονται από εκείνους που τολμούν να τις καρπωθούν και απλώνουν τα πλοκάμια τους, επιβάλλοντας τα θέλω τους με κάθε μορφής βία. Στο σημείο τούτο κυριεύει τον ασθενέστερο μόνο φόβος, τρόμος και σιωπή.

Μία σιωπή που έστω και αργά σπάει, με σκοπό την διεκδίκηση της ελευθερίας και την προστασία των επόμενων θυμάτων.

Η κρίση αξιών συνεχίζεται, οι φωνές όμως πληθαίνουν. Το ξεκίνημα έγινε και εύχομαι η ομίχλη να διαλυθεί. Ο δρόμος είναι μακρύς και σίγουρα οι απόψεις θα αντικρούονται και θα συγκρούονται. Το παν όμως είναι η αρχή, που είναι το ήμισυ του παντός.

Η Σοφία, που τώρα ποια έγινε επώνυμη, μπορεί να ήμαστε εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Οφείλουμε ως κοινωνία να στηρίξουμε τον αγώνα όσων τολμούν να ορθώσουν το ανάστημά τους σε εκείνους που θεωρούν την εξουσία κτήμα τους, πιστεύοντας ότι όντας γαντζωμένοι επάνω της, δεν πρόκειται ποτέ να την αποχωριστούν.

Εύχομαι η καταγγελία της να είναι η αρχή του κουβαριού και φτάνοντας στην άκρη της κλωστής να ξετυλιχτούν όλα εκείνα που κρύβονται κουλουριασμένα μη μπορώντας να αντικρύσουν το φως.

Είδωμεν!!

Υ.Γ. Φράση του Γιάννη Υφαντίδη, πρώην προέδρου ΕΑΣ Κιλκίς:

«Στην κορυφή του βουνού φτάνει ο αετός αλλά και ο γυμνοσιάλαγκας»

Νονέ τα λόγια σου είναι …διαχρονικά!!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα