Γ.Γεωργαντάς: Βραβεία για τον Αγρότη της χρονιάς

Αγροτικά /

Να προβάλουμε το εθνικό συμφέρον έναντι του προσωπικού και να διασφαλίσουμε την ποιότητα στα ελληνικά προϊόντα

Την προβολή του κοινού, συλλογικού και εν τέλει εθνικού συμφέροντος, έναντι του κλαδικού, εταιρικού ή προσωπικού, έθεσε ως προϋπόθεση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντάς, για μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα στην αγροτική οικονομία και να επιτύχουμε τον μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα και την ανάδειξή του σε βασικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τη βράβευση του αγρότη της χρονιάς, που διοργανώνει η εφημερίδα Agrenda, o κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι μέσα από τα βραβεία «αναδεικνύονται οι καλές πρακτικές και κάθε ένας από τους βραβευόμενους αποτελεί σημείο αναφοράς και πρότυπο για το πώς πρέπει να εξελίσσεται η παραγωγική διαδικασία στη χώρα μας».

Επισήμανε ότι στις διεθνείς αγορές κάθε τι ελληνικό έχει ταυτιστεί με την ποιότητα, την οποία όλοι οφείλουμε να διατηρούμε και να ενισχύουμε καθώς αποτελεί το ισχυρότερο όπλο μας σε ένα σκληρό ανταγωνιστικό κόσμο.

Ο ΥπΑΑΤ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία που έχει η πρωτογενής παραγωγή στην παγκόσμια οικονομία μετά τις διαδοχικές κρίσεις και σε ό,τι αφορά στην επισιτιστική επάρκεια αλλά και σε ό,τι αφορά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι «κοινός στόχος είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα να επιτύχουμε τον μετασχηματισμό της αγροτικής μας οικονομίας. Με τον τρόπο αυτό θα ωφελήσουμε την οικονομία μας, την πατρίδα μας αλλά και τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας ξεχωριστά».

Περισσότερα

Γ. Γεωργαντάς στα εγκαίνια της Zootechnia: Το Μάρτιο στον αέρα οι διαγωνισμοί για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

Κλείνει η μεγαλύτερη εκκρεμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας Ως μια ευκαιρία επανεκκίνησης της ελληνικής κτηνοτροφίας, χοιροτροφίας, πτηνοτροφίας και αλιείας χαρακτήρισε την […]

Δείτε ακόμα