Πολιτική

Ο Γ.Γεωργαντάς παρουσίασε στον Πρωθυπουργό την εφαρμογή MyHealth

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς παρουσίασε σήμερα στον Πρωθυπουργό, μαζί με τους υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μια από τις σημαντικότερες ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχει στο εξής το κράτος, την εφαρμογή MyHealth, μέσω της οποίας ο κάθε πολίτης αποκτά πρόσβαση στα ιατρικά και υγειονομικά του δεδομένα.

Με την εφαρμογή MyHealth, ο πολίτης αποκτά απλή, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στο ιστορικό των παραπεμπτικών και των συνταγογραφήσεων, για αυτόν και τα προστατευόμενα μέλη του.

Ειδικότερα, οι πολίτες:

Μπορούν να βλέπουν όλες τις συνταγές και τα παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί για τον ΑΜΚΑ τους (αριθμό και ημερομηνία έκδοσης, γιατρός που συνέταξε το έγγραφο, καθώς και όλο το περιεχόμενό τους)
Μπορούν να λαμβάνουν στο κινητό τους ειδοποιήσεις (push notifications) για κάθε συνταγή ή παραπεμπτικό που εκδίδεται για τον ΑΜΚΑ τους μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Από σήμερα, είναι διαθέσιμο το ιστορικό του τελευταίου ενάμισι έτους, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά.

Μέχρι το Σεπτέμβριο, το ιστορικό θα επεκταθεί και θα καλύπτει την περίοδο από το 2012.

Σύντομα, η υπηρεσία θα περιλαμβάνει και ιατρικές βεβαιώσεις, ενώ στη συνέχεια τα διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής δεδομένα θα περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του ασθενούς ανεξαρτήτως σε ποια νοσοκομειακή μονάδα, κλινική, ή κέντρο υγείας στη χώρα πραγματοποιήθηκαν καθώς και το ιστορικό νοσηλειών του ασθενούς, έτσι ώστε τα ιατρικά δεδομένα του να τον «ακολουθούν» παντού, χωρίς να χάνονται.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, την οποία εποπτεύει ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς.

Την εφαρμογή, η οποία είναι από σήμερα διαθέσιμη για κινητά iOS & Android, μπορείτε να κατεβάσετε εδώ: https://myhealth.gov.gr. Μοναδική προϋπόθεση για τη χρήση της είναι η εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση (ehealth.gov.gr).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.