Πολιτική

Μεγαλειώδης η πολιτική εκδήλωση του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά

Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτάς του πραγματοποίησε την Κυριακή 28.1.18 στο κέντρο «Κτήμα των Ευχών» του Κιλκίς το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά.
Μία συνηθισμένη πολιτική εκδήλωση γιά τα ειωθότα της Πατρίδας μας, η οποία συχνά-πυκνά λαμβάνει διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά εν προκειμένω η αυξημένη σε αυτήν παρουσία και μάλιστα σε καιρούς ιδιαιτέρως χαλεπούς γιά το πολιτικό σύστημα και τους δραστηριοποιημένους σε αυτά, συνιστά αν όχι «μοναδικότητα» ετούτη την περίοδο, όπως τόνισε, στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κιλκίς Κώστας Βιολιτζής, σίγουρα συνιστά είδηση.

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Μία εντυπωσιακή από πλευράς αριθμού προσέλευση η οποία σίγουρα έχει να κάνει και με την οικονομική και πολιτική συγκυρία, σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό αλλά και η οποία ταυτοχρόνως συνδέεται με την δυναμική του κ. Γεωργαντά στις τάξεις των νεοδημοκρατών του Κιλκίς, μοναδικός εν ενεργεία βουλευτής της παράταξης, αλλά και με την στάση του μέσου Έλληνα ψηφοφόρου να συνδέεται περισσότερο με τα πρόσωπα και λιγότερο με τους κομματικούς σχηματισμούς πολλώ δε μάλλον, όταν τα πρόσωπα αυτά συνδέονται με κυβερνητική προοπτική. Πέραν τούτων η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία σχεδόν του συνόλου των πολιτικών παραγόντων της περιφερειακής ενότητάς μας με θεσμικό ρόλο, που προέρχονται πολιτικά από τον χώρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με εξαίρεση τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, ο οποίος απουσίαζε, όπως ανακοινώθηκε γιά οικογενειακούς λόγους και πέραν της προβολής βιντεοσκοπημένου υλικού με αναφορές από τους πρωθυπουργούς της παράταξης της ΝΔ από την μεταπολίτευση και εντεύθεν αλλά και του ιδίου στο επίπεδο των κοινοβουλευτικών καθηκόντων του, εδόθη η δυνατότητα στον κ. Γεωργαντά, αλλά και σε δύο πρώην υπουργικά συναδελφικά του βουλευτικά στελέχη της ΝΔ από την Β’ Αθήνας την Αννα Μαρία-Μισέλ Ασημακοπούλου και τον Νότη Μυταράκη από την Χίο, που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, να μιλήσουν γιά την τρέχουσα και όχι μόνον πολιτική κατάσταση.

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Με «άξονα» των αναφορών τους την κυβερνητική πολιτική στα θέματα της οικονομίας και βεβαίως στα εθνικά θέματα, όπως το Σκοπιανό, που λόγω και επικαιρότητας είχαν την τιμητική τους.

Με τον κ. Γεωργαντά αλλά και τους δύο συναδέλφους τους επί της ουσίας να επικυρώνουν την αντιδιαμετρική στάση που έχει «υιοθετήσει» η ΝΔ έναντι των κυβερνητικών χειρισμών και επιλογών στον Σκοπιανό, επισημαίνοντας όχι μόνον την αντίθεσή τους σε αυτή, αλλά και τονίζοντας την πρόθεση της παράταξής τους «να αποτρέψουν την εφαρμογή τους από μέρους της».

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Από το κριτικό στόχαστρο του κ. Γεωργαντά και των συναδέλφων του πέρασε σχεδόν και το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, που χαρακτηρίσθηκε από «κομματοκρατία, και κρατισμό, υψηλές φορολογίες και υπονόμευση της παραγωγικής τάξης των Ελλήνων με την εφαρμογή επώδυνων μέτρων που θα συνεχισθούν και το επόμενο έτος όπως οι περικοπές συντάξεων, που έχουν φέρει την χώρα μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης σε μία εντελώς αναιμική ανάπτυξη και κυρίως αντιμέτωπη με τις εθνικών θεμάτων ζημίες, οι οποίες θα έχουν μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες, και είναι δύσκολο να αναστραφούν εάν συμβούν από πλευράς της επόμενης κυβέρνησης ΝΔ, όπως αναμένεται να συμβεί στον οικονομικό τομέα».

Ιδιαιτέρως επικριτικός υπήρξε ο κ. Γεωργαντάς στην ομιλία του και σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της περιφερειακής ενότητας από πλευράς της κυβέρνησης κάνοντας μνεία γιά την ελλειμματική αντιμετώπισή της όλη την περίοδο της διακυβέρνησής της, επισημαίνοντας την ανεπάρκειά της τόσο στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, όσο και στην δρομολόγηση επίλυσης συγκεκριμένων θεμάτων όπως γιά εγκατάσταση των δικαστικών υπηρεσιών στο πρώην εκκλησιαστικό λύκειο, την κατασκευή έργων στο δημοτικό στάδιο του Κιλκίς, επισημαίνοντας ότι το μόνο που έχει να επιδείξει η κυβέρνηση ως έργο στο νομό είναι η χρηματοδότηση μετεγκατάστασης του ΤΕΙ ύψους 50.000 ευρώ».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα