Πολιτική

Γ.Γεωργαντάς: «Θα σταματήσει η λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας Ν.Καβάλας;»

Ερώτηση προς τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς με αφορμή την συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, «ενώ η κυβέρνηση δια των αρμοδίων υπουργών είχε δεσμευτεί πολλές φορές για την κατάργησή του».

Στην ερωτησή του ο κ. Γεωργαντάς αναφέρει τα εξής :

«κ. υπουργέ,
Πριν 15 μήνες από το Κιλκίς ως αναπληρωτής υπουργός άμυνας ανακοινώσατε πανηγυρικά ότι το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα κλείνει. Συγκεκριμένα αναφέρατε με απόλυτη σαφήνεια ότι ήρθατε σε επικοινωνία με τον κ. Μουζάλα που σας ανέφερε ότι «από τα 52 Κέντρα θα παραμείνουν τα 25 και ότι πλέον η πολιτική της κυβέρνησης θα στραφεί προς τη φιλοξενία των προσφύγων σε ενοικιαζόμενα σπίτια και ένα από τα κέντρα που θα κλείσουν θα είναι αυτό της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς».

Τελικά για το Κιλκίς καταφέρατε και φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ενοικιαζόμενα σπίτια να έχουμε και η Νέα Καβάλα να παραμείνει και μάλιστα να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των φιλοξενούμενων.

Μάλιστα τελευταία επικρατεί έκρυθμη κατάσταση εντός του κέντρου με συνεχή βίαια περιστατικά ανάμεσα στους φιλοξενούμενους και με την αστυνομία να έχει φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων της στην περιοχή.

Η λειτουργία του κέντρου στη Νέα Καβάλα είναι επικίνδυνη και για τον πρόσθετο λόγο ότι χρησιμοποιείται ως βάση των προσφύγων και των μεταναστών που επιχειρούν την έξοδο τους προς την Ευρώπη καθώς βρίσκεται μόλις 10 χλμ από τα σύνορα.

Η λειτουργία του κέντρου σε συνδυασμό με τις κινήσεις παράνομων μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης δημιουργούν συνθήκες επικινδυνότητας τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους αστυνομικούς.

Είναι επιτακτική ανάγκη για όλους τους παραπάνω λόγους το κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα να κλείσει άμεσα. Το υποσχεθήκατε ο ίδιος στο Κιλκίς στις 7 Απριλίου 2017 και ο πρώην υπουργός κ. Μουζάλας στις 25 Μαΐου 2017. Επιτέλους ένας υπουργός κυβέρνησης ας κρατήσει το λόγο του έστω μια φορά.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. υπουργέ:

Τι προτίθεστε να κάνετε με το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα Κιλκίς; Θα σταματήσετε τη λειτουργία του όπως πολλές φορές έχετε δεσμευτεί;»

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα