Γενικά

Γ.Γεωργαντάς: «Ιστορική ημέρα για το νοσοκομείο Κιλκίς – Το όνειρο της απόκτησης ΜΕΘ γίνεται πραγματικότητα»

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς την 20.10.20 , έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ύψους 1.225.299,90 €, μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΑΔΑ: ΩΣ6Ρ4690Β2-ΞΜ0). Ο διαγωνισμός υπολογίζεται να ολοκληρωθεί εντός του επομένου εξαμήνου, οπότε και θα εγκατασταθεί ο σχετικός εξοπλισμός.

Ταυτόχρονα προχωρά με ταχύ ρυθμό η διαδικασία τροποποίησης και έγκρισης του νέου κανονισμού και οργανισμού του νοσοκομείου (αναμένεται έως το τέλος του έτους), προκειμένου να στελεχωθούν οι κλίνες ΜΕΘ με το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι το παραπάνω ποσό ήταν ήδη εξασφαλισμένο από το ΠΔΕ του 2013 με αποφάσεις των τότε υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη ως τμήμα των 5.561.770€ που είχαν εγκριθεί για τη λειτουργία της τρίτης πτέρυγας του νοσοκομείου.

Δυστυχώς, για πέντε ολόκληρα χρόνια, και παρά τη διαθεσιμότητα των χρημάτων, δεν έγινε από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο καμία ουσιαστική ενέργεια για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε: «Η δημιουργία ΜΕΘ στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς δεν σημαίνει απλά σημαντική βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους του νομού, αλλά σηματοδοτεί την συνολική ενίσχυση των υγειονομικών δυνατοτήτων του Κιλκίς σε περιφερειακό επίπεδο»

Τέλος, ο Γιώργος Γεωργαντάς ευχαρίστησε τον διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς, Γιάννη Ανδρίτσο και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την εγρήγορση και την επιμονή που επέδειξαν για την ολοκλήρωση αυτού του στόχου.

Ταυτόχρονα ευχαριστεί και όλους τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας προμηθειών του νοσοκομείου, που εργάστηκαν μεθοδικά και με ζήλο πολλούς μήνες τώρα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η υποβολή του τεχνικού δελτίου έργου, των τεχνικών δελτίων υποέργων, να γίνουν οι προβλεπόμενες διαβουλεύσεις και η έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο σύνολό του”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα