Πολιτική

Ιδρύεται στο Κιλκίς ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Με απόφαση των υφυπουργών παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη και οικονομικών Θεοδώρου Σκυλακάκη, ιδρύεται από το σχολικό έτος 2020-21, σχολική μονάδα ειδικής αγωγής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Κιλκίς και συγκεκριμένα, ενιαίο ειδικό επαγγελματικο γυμνάσιο – λύκειο (Ε.Ν.Ε.Ε.Γ.Υ-Λ).

Η απόφαση αυτή των υφυπουργών, ήρθε για να καλύψει τις ανάγκες του νομού Κιλκίς σε επίπεδο ειδικής εκπαίδευσης, καθώς δε διέθετε μέχρι σήμερα αντίστοιχη σχολική δομή.

Προηγήθηκε η υπ’αριθμ. 44 του 2020 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, η οποία είχε εγκρίνει ομόφωνα την ίδρυση και στέγαση του στην πόλη του Κιλκίς.

Πλέον, με την ίδρυση του Ε.Ν.Ε.Ε.Γ.Υ-Λ, θα υπάρξει το κατάλληλο υποστηρηκτικό πλαίσιο, που με σεβασμό στις διαφοροποιημένες εκπαιδευτικές ανάγκες, θα μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία για ισότιμη εκπαιδευτική – κοινωνική ένταξη, σε όσους την χρειάζονται”.

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα