Πολιτική

Γιώργος Γεωργαντάς: «Ούτε νέο τμήμα, ούτε έδρα σχολής στο ΤΕΙ Κιλκίς»

Απαξίωση του ΤΕΙ Κιλκίς και απόφαση να εδρεύει η νέα σχολή σχεδιασμού στα Σέρρας κάνει λόγο ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς.

Στην σχετική έγγραφη δηλωσή του ο κ. Γεωργαντάς αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς, οι φόβοι μας για την πλήρη απαξίωση του ΤΕΙ Κιλκίς επαληθεύτηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Όταν ξεκίνησε η συζήτηση για την συνένωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου και των τριών ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , Σερρών και Καβάλας , επισημάναμε την αδιαφορία του υπουργείου για την ενίσχυση του ΤΕΙ Κιλκίς.

Η απαξίωση αυτή είχε ξεκινήσει νωρίτερα , όταν κατά την επίσκεψη του κ. Γαβρόγλου στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις δεν δεσμεύτηκε για τη λειτουργία δεύτερου Τμήματος αλλά και ουδέποτε απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, στις 28.6.18.

Την Δευτέρα 19.11.18, παρουσία του υπουργού παιδείας στην αίθουσα συνεδριάσεων του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κατατέθηκε ομόφωνο πόρισμα της επιτροπής για την ενοποίηση των ΤΕΙ.

Δυστυχώς καμία πανεπιστημιακή σχολή δεν έχει έδρα το Κιλκίς και δυστυχώς το δεύτερο τμήμα που αναμέναμε να λειτουργήσει στο Κιλκίς θα συνεχίσει να λειτουργεί στις Σέρρες.

Χάσαμε δύο στα δύο. Έχασε το Κιλκίς, έχασε η ακαδημαϊκή προοπτική του, έχασε η τοπική κοινωνία. Επικράτησε η ασχετοσύνη και η αδιαφορία των εκπροσώπων της κυβερνώσας παράταξης. Όλες τις προηγούμενες αναφορές και επισημάνσεις μου τις χαρακτήριζαν ως στείρα αντιπολίτευση και κινδυνολογία.

Τώρα ας πάρουν θέση κι ας απαιτήσουμε όλοι μαζί την αλλαγή αυτής της πρότασης κατά την ψήφιση της στη Βουλή. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν.

Υ.Σ. Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόρισμα της Επιτροπής παραθέτω την επιστολή του Πρύτανη του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας , Δημήτρη Χασάπη προς τους συναδέλφους του στις Σέρρες.»

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα