Πολιτική

Γ.Γεωργαντάς:«Nα μετεγκατασταθεί το ειρηνοδικείο Κιλκίς»

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γεώργιος Γεωργαντάς σχετικά με την άμεση ανάγκη μετεγκατάστασης του ειρηνοδικείου Κιλκίς. Ταυτόχρονα ζήτησε και συνάντηση από τον Υπουργό κ. Κοντονή προκειμένου να ανευρεθεί άμεσα λύση.

Στην επίκαιρη ερώτησή του ο κ. Γεωργαντάς αναφέρει τα εξής:

«Η ανάγκη μετεγκατάστασης των Δικαστικών Υπηρεσιών του Κιλκίς υφίσταται εδώ και χρόνια και αφορά τόσο το κτίριο του Ειρηνοδικείου όσο και του Πρωτοδικείου Κιλκίς.

Τα συνεχή αιτήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων φάνηκε να βρίσκουν ανταπόκριση το 2014 από τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης. Πράγματι ο Υπουργός Χ. Αθανασίου με την υπ΄ αριθμ. 69970/18-9-2014 απόφαση του ενέκρινε τη μετεγκατάσταση των Δικαστικών Υπηρεσιών του νομού σε ακίνητο της Ιεράς Μητρόπολης Πολυάνης & Κιλκισίου.

Στη συνέχεια υπεγράφη στις 20-10-2014 σύμβαση μίσθωσης ανάμεσα στην Ιερά Μητρόπολη και στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Υποχρέωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της “Θεμιδος Κατασκευαστικής Α.Ε.” ήταν να γίνουν όλες οι αναγκαίες μελέτες πλην όμως αν και δόθηκε παράταση στη μίσθωση δεν ολοκληρώθηκαν οι μελέτες με αποτέλεσμα την 31-12-2016 να λήξει πλέον η μίσθωση.

Η επείγουσα ανάγκη μετεγκατάστασης διαφάνηκε πρόσφατα στο Ειρηνοδικείο Κιλκίς πρόσφατα καθώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε μια δικάσιμος ενώ τα γραφεία λόγω του ψύχους και της υγρασίας δεν μπορούν πλέον να φιλοξενήσουν όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά ούτε και τους πολίτες και τους δικηγόρους.

Το Ειρηνοδικείο στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1967 χωρίς να έχει γίνει σε αυτό ποτέ κάποια ανακαίνιση. Έχει παλαιά κουφώματα με τοίχους γεμάτους ρωγμές, στερείται κεντρικής θέρμανσης και η υγρασία έχει εισχωρήσει πλέον σε κάθε επιφάνεια των γραφείων. Είναι απόλυτη αναγκαιότητα η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου η οποία μπορεί να γίνει πολύ εύκολα καθώς υπάρχουν διαθέσιμα κτίρια του Δημοσίου στο κέντρο του Κιλκίς όπως για παράδειγμα το κτίριο στην οδό Καραολή και Δημητρίου ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ.

Αυτό που χρειάζεται κατ΄ ελάχιστο είναι μια αίθουσα συνεδριάσεων και τέσσερα (4) γραφεία για τους υπαλλήλους και τους Ειρηνοδίκες, χώροι οι οποίοι υπάρχουν στο αναφερόμενο κτίριο. Να σημειώσω ότι το κτίριο αυτό επειδή δεν χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια κινδυνεύει να υποστεί και αυτό σημαντικές φθορές και η λειτουργία του Ειρηνοδικείου θα βοηθήσει και στη συντήρηση του. Να αναφέρω επίσης ότι η σύμβαση μίσθωσης για το χώρο στον οποίο βρίσκεται σήμερα το Ειρηνοδικείο έχει λήξει και το Δημόσιο θα έχει και οικονομικά οφέλη από τη μετεγκατάσταση αυτή.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός;
Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε την ανάγκη μετεγκατάστασης του Ειρηνοδικείου Κιλκίς;»

Περισσότερα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η παράταξη του Θ.Βαφειάδη – Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του δημότη»

Ανεπιτυχής αποδείχτηκε η εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ως τελευταίο θέμα που πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα