Γενικά

Γιώργος Γεωργαντάς: “Ανοίγει την Δευτέρα η πλατφόρμα ραντεβού για εμβολιασμό των άνω των 85 ετών”

Την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας με την οποία οι πολίτες άνω των 85 ετών θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού ανακοίνωσε ο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, είπε ότι από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου «ανοίγει η πλατφόρμα, το emvolio.gov.gr, καθώς και όλα τα φυσικά σημεία για να αρχίσουν τα ραντεβού για τους συμπολίτες μας άνω των 85 και μόνο, με βάση την προτεραιοποίηση που έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού».

Επισήμανε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα και «η διαδικασία πρέπει να είναι κατανοητή. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και είναι άνω των 85, τη Δευτέρα θα λάβουν ένα μήνυμα στο κινητό τους που θα τους λέει ποιο εμβολιαστικό κέντρο και ποια ημερομηνία τους προτείνεται».

Στο μήνυμα που θα λάβουν οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση κι είναι άνω των 85 ετών θα υπάρχει κι ένας 7ψηφιος κωδικός για επιβεβαίωση. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισημαίνει πως η διαδικασία θα είναι απλή και κατονοητή.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισήμανε ότι όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και είναι άνω των 85 ετών, θα μπορούν από τη Δευτέρα 11/1 να απευθύνονται σε φαρμακεία ή ΚΕΠ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.