Γενικά

Γενικός αστυνομικός διευθυντής ο υποστράτηγος Βασίλης Μωυσίδης

Μία ιδιαίτερη τιμή γιά τον νομό επεφύλαξε το ανώτατο συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας, που έκρινε τους ταξιάρχους κατά την συνεδρίασή του της Πέμπτης 5.3.15.

Έτσι, στους προαχθέντες στον βαθμό του υποστρατήγου συγκαταλέγεται και ο Κιλκισιώτης Βασίλειος Μωυσίδης, γιός του άλλοτε κοινοτάρχη Δροσάτου Κίμωνος, ένα ικανότατο στέλεχος με εξαιρετική κατάρτιση και «περγαμηνές» και εύσημα κατά την έως τώρα σταδιοδρομία του.

Ο κ. Μωυσίδης, που διακρίνεται, επίσης γιά την μόρφωση και τα ποικίλα ενδιαφέροντά του και έχει ενεργό ανάμιξη στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της γενέτειράς του, τοποθετήθηκε στην νευραλγική θέση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης.

ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο υποστράτηγος Βασίλειος Μωυσίδης γεννήθηκε στο Δροσάτο το 1965.
Κατατάχθηκε στο Σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής το έτος 1984 και αποφοίτησε από την σχολή Αξιωματικών το έτος 1988.
Με το βαθμό του Υπαστυνόμου και του Αστυνόμου υπηρέτησε σε νευραλγικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.
Στη συνέχεια, για μια διετία περίπου και με το βαθμό του Αστυνόμου Α΄, ορίστηκε ως Σύνδεσμος της Ελλάδος στην ελληνική Πρεσβεία της Σόφιας στη Βουλγαρία, ενώ υπηρέτησε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Αστυνομικής Συνεργασίας.
Ακολούθως, υπηρέτησε ως Διοικητής σε μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Επιλέχθηκε για τη στελέχωση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, όπου παρέμεινε ως το έτος 2004, οπότε και ανάλαβε καθήκοντα Διοικητή κεντρικών Αστυνομικών Τμημάτων κα Τμημάτων Ασφαλείας.
Διετέλεσε Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκη, μέχρι τον Μάρτιο του 2011, οπότε και προήχθη στον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή.
Με την προαγωγή του ανάλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, στην ηγεσία της οποίας παρέμεινε κατέχοντας και τον βαθμό του Ταξιάρχου, ως τις αρχές του 2015.
Τον Μάρτιο του 2015 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης.
Παρακολούθησε πολυάριθμα σεμινάρια σε θέματα Ρ.Β.Χ Πολέμου, σχετικά με την ασφάλεια αεροδρομίων, τη λειτουργία –χρήση συσκευών ανίχνευσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και τον ορθό διαβατηριακό έλεγχο . Επίσης, εκπαιδεύτηκε σε θέματα αντιτρομοκρατίας στις Η.Π.Α, και διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών. Συμμετείχε σε συναντήσεις με αντικείμενο το ρατσισμό, τη ξενοφοβία και την παράνομη διακίνηση μεταναστών. Παρακολούθησε στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Σχολείο Επιμόρφωσης Αστυνομικών Διευθυντών.
Για την υπηρεσιακή του απόδοση, του απονεμήθηκαν πολλές ηθικές αμοιβές, παράσημα και μετάλλια αστυνομικής αξίας.
Είναι έγγαμος και έχει έναν γιο και μία κόρη.

Υποστράτηγος και ο Νικόλαος Μπαντουβάκης
Στους προαχθέντες στον βαθμό του υποστρατήγου συγκαταλέγεται και ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς Νικόλαος Μπαντουβάκης, έως την περασμένη εβδομάδα αστυνομικός διευθυντής Ημαθίας με τον βαθμό του ταξιάρχου.
Ο κ. Μπαντουβάκης τοποθετήθηκε γενικός περιφερειακός διευθυντής Κ.Μακεδονίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]