Γενικά

«Ξεχειλίζουν» από απορρίμματα κάδοι σε πολυσύχναστα σημεία του Κιλκίς

Αποτελεί πλέον… «δεδομένο» να «ξεχειλίζουν» από απορρίμματα και από υλικά ανακύκλωσης οι αντίστοιχοι κάδοι σε τρία πολυσύχναστα σημεία του Κιλκίς, τον χώρο στάθμευσης απέναντι από την λέσχη αξιωματικών φρουράς Κιλκίς, τον χώρο μπροστά από το κτίριο στην γωνία 21ης Ιουνίου – Πόντου, που στέγαζε παλαιότερα την Εμπορική Τράπεζα και τώρα στεγάζει φαρμακείο, και στον χώρο μπροστά από γνωστή υπεραγορά στην γωνία Θεσσαλονίκης – Κώστα Γαβριηλίδη.

Πέρα από την αντιαισθητική εικόνα της ρύπανσης, η απόθεση απορριμμάτων και πέριξ των «ξεχειλισμένων» κάδων δημιουργεί και προβλήματα υγειονομικής φύσεως, αναλόγως και προς τα αποτιθέμενα απορρίμματα.

Το θέμα έθεσε, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 25.11.19, ο δημοτικός σύμβουλος της «Ενωτικής Κίνησης» Χριστόφορος (Ακης) Πιπερίδης, ζητώντας καλύτερη οργάνωση της αποκομιδής, ακόμη και με προληπτικές παρεμβάσεις.

Απαντώντας, η αντιδήμαρχος καθαριότητας Κατερίνα Γιαννακούλα – Ζιούτα δήλωσε, ότι το θέμα με τα συνεργεία καθαριότητας έχει ρυθμιστεί, και πλέον αυτά θα διέρχονται από τα προαναφερθέντα σημεία και από παντού, όπου υπάρχουν κάδοι, και πιο συχνά και σε καταλληλότερες ώρες.

Συγχρόνως, απηύθυνε έκκληση προς τους καταστηματάρχες των συγκεκριμένων σημείων αφ’ ενός μεν να βγάζουν χαρτόκουτα και απορρίμματα μετά την ολοκλήρωση του ωραρίου της αγοράς, αφ’ ετέρου δε να διπλώνουν τα χαρτόκουτα και να ασφαλίζουν τα απορρίμματα, ώστε να χωρούν όσο το δυνατόν περισσότερα στους κάδους, χωρίς να υπερχειλίζουν.

Πρόσθεσε δε, ότι οι καταστηματάρχες θα ενημερωθούν με κάθε μέσον για το θέμα.

Περισσότερα

Νέα σύσταση δήμου στους υπόχρεους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός […]

Δείτε ακόμα