Κοινωνία

Η περιβαλλοντική εβδομάδα στο πέμπτο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εβδομάδας 2014, τμήματα του πέμπτου δημοτικού σχολείου Κιλκίς με τους εκπαιδευτικούς τους ανέπτυξαν διάφορες δράσεις σχετικές με το περιβάλλον. Τα παιδιά της β τάξης με τις δασκάλες τους Κατερίνα Μπόσκου και Ιωάννα Ευθυμιάδου πήραν γάντια και σακκούλες και επιδόθηκαν στον καθαρισμό πλατειών και πάρκων στην γειτονιά του σχολείου μας. Επίσης πήραν συνεντεύξεις από περαστικούς, έφτιαξαν ομαδική αφίσα και ταμπλώ με φυσικά υλικά που μάζεψαν.
Τα δύο τμήματα της ε’, που υλοποιούν και το διεθνές πρόγραμμα των «Eco Schools» «Μαθαίνω για τα Δάση», ακολούθησαν το πρώτο τους περιβαλλοντικό «μονοπάτι» για φέτος, στο δάσος του Αη Γιώργη, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Κώστα Σακελλαρίου, Μαίρη Πραξιγά κι Αφροδίτη Ντίνου. Οι δράσεις τους στο δάσος είχαν να κάνουν με προσανατολισμό, ενεργοποίηση των αισθήσεων, περιβαλλοντικά παιχνίδια συνεργασίας και εμπιστοσύνης, ομαδική ζωγραφιά για την ιστορία του λόφου και παρατήρηση του δάσους το Φθινόπωρο.
Τα δύο τμήματα της στ’ με τις δασκάλες τους Νίκη Παυλίδου και Νατάσα Λαζίδου ασχολήθηκαν με τα φυτά και την καλλιέργεια. Φύτεψαν λουλούδια και βότανα στις ζαρντινιέρες του σχολείου, αναλαμβάνοντας και τη φροντίδα τους και έλαβαν μέρος, στην δράση του δήμου Κιλκίς «Το πρώτο μου λουλούδι» φυτεύοντας λουλούδια που αγόρασαν οι ίδιοι στις ζαρντινιέρες της οδού 25ης Μαρτίου. Στην διάρκεια της αποτίμησης της δράσης, με επιστροφή στο σχολείο, φούσκωσαν σαν μπαλλόνια τα γάντια που χρησιμοποίησαν, έγραψαν επάνω συνθήματα για το περιβάλλον και, ως εκπαιδευμένοι ομότιμοι-«μέντορες», τα χάρισαν στους μαθητές της α’ τάξης ενημερώνοντάς τους για την περιβαλλοντική εβδομάδα και τις δράσεις τους.

Περισσότερα

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]

Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]