Αθλητισμός

«Γεμάτη» η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού στο 5ο δημοτικό Κιλκίς

«Γεμάτη» από εκδηλώσεις ήταν στο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς η Δευτέρα 5.10.15, ως πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Την Δευτέρα 5.10.15 σύσσωμη η σχολική κοινότητά μας κινήθηκε σε αθλητικούς ρυθμούς. Με αθλητική περιβολή, μαθητές και εκπαιδευτικοί, πήγαμε στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Κιλκίς για τους σκοπούς της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού. Το πρόγραμμα ήταν καλά δομημένο, όλοι γνώριζαν το ρόλο τους και ήμασταν όλοι …γυμναστές για μιάν ημέρα.

Κατ’ αρχάς τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν έναν αθλητικό χώρο υψηλών προδιαγραφών και να μάθουν τους κανόνες που διέπουν την χρήση του. Έφεραν καθαρά παπούτσια για ν’ αλλάξουν, κάθησαν στις κερκίδες ως θεατές, στον πάγκο και στον αγωνιστικό χώρο ως αθλητές, ακολουθώντας το σκεπτικό του ευ αγωνίζεσθαι.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, με θέμα «Γνωρίζω ολυμπιακά αθλήματα» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάποια ολυμπιακά αθλήματα και να δοκιμάσουν τις βασικές κινήσεις τους: Ενόργανη γυμναστική, καλαθόσφαιρα, χειρόσφαιρα, πετόσφαιρο, ποδόσφαιρο και αντιπτέριση (μπάντμιντον) ήταν τα συγκεκριμένα αθλήματα.

Σε κάθε σταθμό υπεύθυνος καθοδηγητής ήταν ένας ή δυο εκπαιδευτικοί με βοηθούς δύο-τρεις εθελοντές της έκτης τάξης.
Το δεύτερο μέρος του προγράμματος είχε θέμα «Γεύση ανταγωνισμού» και ήταν σκυταλοδρομίες με διάφορους συνδυασμούς κινήσεων, χωριστά για τις μεγαλύτερες τάξεις και χωριστά για τις μικρότερες.
Τέλος, στο τρίτο μέρος το θέμα ήταν «Εμβαθύνω σε ένα ολυμπιακό άθλημα» και αναπτύχθηκε με την ευγενική συμμετοχή των υπευθύνων των ομάδων χειρόσφαιρας της πόλης μας και συγκεκριμένα των Γιάννη Λαζαρίδη, ομοσπονδιακού προπονητή μικρών ηλικιών και προπονητή της αντρικής ομάδας του ΓΑΣ Κιλκίς, Γιώργου Κωστόπουλου, προπονητή της «ακαδημίας» χειροσφαίρου και της ανδρικής ομάδας του ΑΜΣ «Πόντιοι Κιλκίς ‘89» Κώστα Κωστόπουλου, προέδρου του τμήματος χειροσφαίρου. Χωρίσαμε το γήπεδο στα τρία και τα παιδιά, σε ομάδες των πέντε ατόμων, είχαν την ευκαιρία να παίξουν χειρόσφαιρο στο φυσικό χώρο της, με εστίες και κατάλληλο έδαφος.

Η 2η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα ήταν αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς και τους Παρολυμπιακούς Αγώνες, οπότε στο σχολείο μας μαθαίνουμε και δοκιμάζουμε παραολυμπιακά αθλήματα όλη την εβδομάδα και τα παιδιά της έκτης τάξης ετοίμασαν στο μάθημα της πληροφορικής, παρουσιάσεις για τα διάφορα παρολυμπιακά αθλήματα με φωτογραφίες, κανονισμούς και βίντεο και τις παρουσίασαν στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου, που πέρασαν κατά τμήματα να παρακολουθήσουν».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα