Γενικά

Γεγονός το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νομό Κιλκίς

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Κορωνοϊού και στο Κιλκίς έχουμε από την Δευτέρα 16.3.20 σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, καθώς το σχετικό δείγμα που εξετάσθηκε από το αρμόδιο εργαστήριο του Α.Π.Θ βρέθηκε ασθενές θετικό.

Πρόκειται για νεαρό άτομο Κιλκισιώτικης καταγωγής που σπουδάζει και διαμένει στην Θεσσαλονίκη και η οποία προσφάτως επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η ασθενής νοσεί με ήπια συμπτώματα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο οικείο περιβάλλον της.

Το δυσάρεστο της υπόθεσης δεν αφορά όπως συμβαίνει με όσα νεαρά άτομα χωρίς υποκείμενα νοσήματα νοσούν με ιογενής παθήσεις και αυτή του κορωνοϊού, αλλά το γεγονός ότι στενό συγγενικό του πρόσωπο εργάζεται σε κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς.

Κάτι βεβαίως το ανησυχητικό καθώς είναι πολύ πιθανόν να τεθεί σε καραντίνα όλη η επίμαχη κλινική.

Θυμίζουμε ότι με βάση τα προβλεπόμενα από πλευράς του ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών της ασθενούς, όπως και των ενεργειών που προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.

Δυστυχώς για τον νομό μας το πρώτο εν πολλοίς αναμενόμενο κρούσμα κορωνοϊού, όπως γράφαμε και στην ανάρτηση της περασμένης Παρασκευής δεν αφορά μόνον κάποιο πολίτη αλλά συνδέεται και με την “ναυαρχίδα” της δημόσιας υγείας σε αυτόν, το νοσοκομείο του Κιλκίς.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως γράφαμε και την Παρασκευή 14-3-2020 και επισημαίνεται εκ νέου στον “ΜΑΧΗΤΗ” ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 17.3.20 κρούσματα θα υπάρξουν και “εντός τειχών” και μάλιστα με αυξητική τάση.

Αυτό που έχει αξία, πέραν των προβλεπομένων μέτρων σε περίπτωση επιβεβαίωσης κάποιου κρούσματος, είναι να συνεχισθούν οι προσπάθειες που αποτρέπουν την εξάπλωση του ιού, δηλαδή ο αυτοπεριορισμός, “μένουμε σπίτι” και η τήρηση μέτρων ατομικής υγιεινής.

Αυτά σε συνδυασμό με την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών από πλευράς αρμοδίων σε ότι αφορά περιστατικά με τον ιό, θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε πιο ψύχραιμα και πιο αποτελεσματικά την κατάσταση, έξαρση της οποίας δυστυχώς είναι μπροστά μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]