Αθλητισμός

Νίκη …για τετράδα του Γ.Α.Σ.Κ. με «υπογραφή» Άκι Κυπραίου

Τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ΓΑΣ Κιλκίς – Ποσειδώνος Λουτρακίου, για το χειροσφαιρικό πρωτάθλημα α1 εθνικής κατηγορίας, με αποτέλεσμα της καθ’ όλα αμφίρροπης αναμέτρησης 20-20.
Η ομάδα του Κιλκίς έχει στην κατοχή του την μπάλλα για την τελευταία επίθεση.
Και ενώ το χρονόμετρο κοντεύει να μηδενιστεί ο Ακης Κυπραίος «σηκώνεται» και επιχειρεί την τελευταία προσπάθεια, «βάζοντας» όλη την δύναμη και συνάμα τεχνική του.
Ένα δευτερόλεπτο πριν το ηχητικό σήμα της λήξης ήτοι στο 59’59΄΄ η μπάλλα «σπαρταρά» στα δίχτυα των φιλοξενουμένων, και η κερκίδα του νέου κλειστού γυμναστηρίου Κιλκίς με τους υπερτριακοσίους φίλους του ΓΑΣΚ… «εκρήγνυται» από ενθουσιασμό.
Το βασιζόμενο στις δικές του δυνάμεις και με περιορισμένη οικονομική επιφάνεια κιλκισιώτικο συγκρότημα έχει νικήσει με 21-20 το «νεοφώτιστο» πλην όμως με σημαντική έξωθεν ενίσχυση και με πολύ μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες φιλοξενούμενο, κάνοντας ένα σημαντικό «βήμα» στον «δρόμο» για την πρώτη τετράδα.
Και έχει φτάσει σ’ αυτήν την σπουδαία νίκη με το πρώτο και συνάμα τελευταίο, άρα… το μοναδικό σ’ αυτόν τον αγώνα τέρμα του διεθνούς πλαγίου (ίντερ) του!
Ένα τέρμα από τα λίγα στην ιστορία του ΓΑΣΚ, που του χάρισαν νίκες στα τελευταία ελάχιστα δευτερόλεπτα, άρα «χρυσό» και ιστορικό!
Ηταν για την ομάδα του Κιλκίς το τέρμα, που «έκοψε» τον έως τότε άλυτο «γόρδιο δεσμό», όπως είχε καταστεί η υπόθεση της επικράτησης εξ αιτίας της μέχρι τέλους σθεναρής αντίστασης του Ποσειδώνος στην έντονη πίεση του ΓΑΣΚ, που ανέδειξαν την αναμέτρηση σε μιαν από τις πλέον αμφίρροπες σίγουρα της μέχρι στιγμής φετινής περιόδου και ίσως των τελευταίων δύο – τριών περιόδων.
Και τα δύο συγκροτήματα «πολέμησαν» με το ίδιο «υπερόπλο», δηλαδή την εκπληκτική άμυνά τους, που περιόριζε αισθητά τα περιθώρια ελεύθερης δράσης αμφοτέρων. Ετσι, παρ’ όλο που επιθετικές κινήσεις τους ήταν σε όλη την διάρκεια του αγώνα έντονες, είχαν αντιστρόφως ανάλογο αντίκρυσμα ακριβώς επειδή και οι δύο άμυνες λειτούργησαν με απόλυτη συνοχή και αυτοσυγκέντρωση και ασίγαστο πάθος, πείσμα και δύναμη.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο μία φορά η διαφορά, υπέρ του ΓΑΣΚ είτε υπέρ του Ποσειδώνος, «ξεκόλλησε» από… το ένα τέρμα, όταν στο διάστημα 45-50’ ο πρώτος προηγήθηκε με 16-13 και 17-15. Όμως ο δεύτερος βρήκε τον τρόπο να την εκμηδενίσει, αλλά… μέχρις εκεί, καθώς δεν κατάφερε να «δέσει στα σχοινιά» του αντιπάλου του, ο οποίος και ξαναπήρε μέχρι τέλους το «πρώτο χέρι», προηγούμενος και ισοφαριζόμενος.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο κύλησε ο αγώνας έως το τελευταίο λεπτό, με την προαναφερθείσα κατάληξη να εδραιώνει το κιλκισιώτικο συγκρότημα στην απόλυτη βαθμολογική ασφάλεια και να «απογειώνει» την ψυχολογία και ηθικό του για την συνέχεια.
Ολοι οι παίκτες που αγωνίσθηκαν με «καρδία λέοντος» και δεν έχασαν ούτε στιγμή την ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωσή τους έως το τέλος, φτάνοντας πανάξια και δικαιότατα σε μία πολύ σπουδαία, σύμφωνα με την «εικόνα» του αγώνα επιτυχία, ενώ και αν ακόμη αστοχούσε η υστάτη προσπάθεια του Κυπραίου και ο αγώνας έληγε ισόπαλος ουδείς θα μπορούσε και θα εδικαιούτο να κάνει λόγο για μη θετικό αποτέλεσμα ούτε θα άλλαζε αυτή η κριτική για την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών.
Η σύνθεση:
Τριανταφύλλου (Παρασκευαίδης), Κυπραίος 1, Γρηγοριάδης 4, Δημάκης 1, Μέγκας 3, Χοτζούδης 1, Δεληγιάννης 3, Τζιώκας 5, Δούγιας 3, Σισμανίδης, Τοκατζόγλου, Αθ. Παπαδόπουλος.
Τα πλήρη αποτελέσματα
Αναγέννηση Βύρ. – Φοίβος Συκ.Θες. 17-19
Φίλιππος Βερ. – Αρχέλαος Κατ. 26-27
ΧΑΝ Θες. – Αέροπος Εδ. 15-20
ΠΑΟΚ Θες. – Διομήδης Αργ. 18-29
ΑΣΕ Δούκα – ΑΕΚ Αθ. 24-32
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ – Ποσειδών Λουτρ. 21-20
Σε υπολειπόμενο αγώνα:
ΑΕΚ Αθ. – Αναγέννηση Βυρ. 28-15
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9η αγωνιστική)

[table]

Α/Α,ΟΜΑΔΕΣ,ΤΕΡΜΑΤΑ,ΒΑΘΜΟΙ,
1.,ΑΕΚ Αθηνών,275-203 ,17
2.,Διομήδη Αργους,255-185 ,16
3.,ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης,240-219 ,13
4.,ΑΣΕ Δούκα ,209-210 ,12
5.,ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ ,202-209 ,12
6.,Ποσειδών Λουτρακίου,235-222 ,11
7.,Φοίβος Συκ.Θεσσαλονίκης,211-236, 7
8.,Αέροπος Εδεσσας,225-245, 6
9.,Αναγέννηση Βύρωνα,192-214 ,4
10.,Αρχέλαος Κατερίνης,222-262, 4
11.,ΧΑΝ Θεσσαλονίκης,205-234 ,3
12.,Φίλιππος Βεροιας, 203-235, 3

[/table]
Η επομένη ημέρα (Τετάρτη 18.12.13)
Φοίβος Συκ.Θες. – ΑΣΕ Δούκα
Αρχέλαος Κατ. – Αναγέννηση Βυρ.
Αέροπος Εδ. – Φίλιππος Βερ.
Διομήδης Αργ. – ΧΑΝ Θες.
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ – ΠΑΟΚ Θες.
Ποσειδών Λουτρ. – ΑΕΚ Αθ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα