Αθλητισμός

Στην «μάχη» της α2 «ρίχνεται» ο ΓΑΣΚ υποδέχεται απόψε την «Δράμα ‘86»

Γιά τρίτη φορά στην ιστορία της η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς «λαμβάνει θέση» στον «βατήρα της εκκίνησης» γιά την «κούρσα» του πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας.

Μετά τον περυσινό άδοξο, συμπτωματικό και μέχρις ενός σημείου άδικο τρίτο υποβιβασμό της σ’ αυτήν την κατηγορία από την ανώτερη του ελληνικού χειροσφαίρου στην οποία έχει πολύ μακρά θητεία, η ομάδα του Κιλκίς προχώρησε σε ριζική ανασυγκρότηση διατηρώντας μέρος του περυσινού «κορμού» της, προωθώντας σ’ αυτόν αρκετούς παίκτες από τα τμήματα υποδομής και σε ωρισμένες επιλεκτικές μετεγγραφές σύμφωνα με το πνεύμα του «λίγα και καλά».

Ετσι, παρουσιάζει φέτος ένα νεανικό σύνολο, στελεχούμενη από παίκτες που «διψούν» γιά ανάδειξη και διάκριση με αρκετούς όμως από αυτούς να είναι ήδη αρκούντως έμπειροι και ως εκ τούτου, ικανοί να ανταποκριθούν σε απαιτήσεις ακόμη και μεγαλύτερες της κατηγορίας.

Η προετοιμασία της, αποκορύφωμα της οποίας υπήρξαν οι αγώνες της πολύ αξιόλογης ετήσιας διοργάνωσης του συλλόγου πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, και στις τάξεις είναι διάχυτη η αποφασιστικότητα γιά μία συνολική παρουσία και πορεία αντάξια της φήμης και της ιστορίας της.

Πρωταρχικό αντικειμενικό σκοπό του ΓΑΣΚ αποτελεί το να παρουσιασθεί αξιόπιστος και ανταγωνιστικός και με την ριζικώς ανανεωμένη σύνθεση, κάτι που θα του επιτρέψει να επιτύχει τον πραναφερθέντα παράλληλο στόχο της δυναμικής παρουσίας, με ανάλογη πορεία στο πρωτάθλημα αλλά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις διεκδίκησης της άμεσης επανόδου στην α1 εθνική κατηγορία εφ’ όσον οι συνθήκες, αγωνιστικές και μη, το επιτρέψουν.

Στον πρώτο αγώνα του ο ΓΑΣΚ υποδέχεται απόψε την «Δράμα ‘86» και ο προπονητής και καθοδηγητής Γιάννης Λαζαρίδης έχει στην διάθεσή του όλους τους παίκτες, κάνοντας λόγο γιά «ομάδα εκατό τοις εκατό κιλκισιώτικη» που μπορεί να σταθεί απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο και να ακολουθήσει συντόμως τον «δρόμο» των προηγούμενων και παλαιότερων που είχαν οδηγήσει τον σύλλογο στην πανελλήνια και διεθνική καταξίωση.

Ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς όλα τα στελέχη της ομάδας, την οποία όπως τονισε, χαρακτηρίζουν πολλά αγωνιστικά προσόντα, αξιοσημείωτο ταλέντο και ιδιαιτέρως ελπιδοφόρες προοπτικές.

Υπογράμμισε, επίσης τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο καινούργιο ξεκίνημα του ΓΑΣΚ ο φίλαθλος κόσμος του Κιλκίς.

«Ηταν, είναι και ζητούμε να είναι γιά πάντα, ο «κινητήριος μοχλός μας», αφού άλλο το επτά εναντίον επτά και άλλο το …οκτώ εναντίον επτά», πρόσθεσε «δεδομένου κότι γιά εμάς είναι …ο όγδοος παίκτης μας» Εξ άλλου, δίνοντας δυναμικό «παρών» στον πρώτο αγώνα της περιόδου θα έχει την δυνατότητα να διαπιστώσει και την πορεία του εγχειρήματός μας να βασίζεται η ομάδα στο κιλκισιώτικο έμψυχο δυναμικό καθώς και το ελπιδοφόρο αγωνιστικό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται αυτή σήμερα».

Ο αποψινός αγώνας του νέου κλειστού γυμναστηρίου Κιλκίς θα αρχίσει στις 6.30 το απόγευμα.

Το πλήρες πρόγραμμα
Αρης Θεσσαλονίκης-ΑΟ Ιωαννίνων (Κυρ. 18.10.15)
ΑΕΣΧ Πυλαίας Θεσσαλονίκης-Ασπίδα Ξάνθης (Κυριακή 18.10.15)
Αρχέλαος Κατερίνης-Πρωτέας Αρτας
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ-«Δράμα ‘86»
Δίας Πολίχνης-Ζαφειράκης Νάουσας

Το δυναμικό
Το έμψυχο δυναμικό του ΓΑΣ Κιλκίς συγκροτούν οι εξής:
Τερματοφύλακας: Βαγγέλης Κοβλακάς, Κοσμάς Κολεσιώτης, Σπύρος Λασκάκης, Αργύρης Ευαγγελόπουλος
Πλάγιοι-περιφερειακοί: Νώντας Λασκάκης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λάμπρος Χοτζούδης, Κώστας Γουγλίδης, Θόδωρος Φυτανίδης, Χρήστος Μπαλάσκας, Θόδωρος Παπαδόπουλος.
Κεντρικοί: Συμεών Σισμανίδης, Γρηγόρης Σαλαβασίδης, Αλέξανδρος Γιαβασίδης, Νέαρχος Παπαδόπουλος
Ακραίοι: Ανέστης Μαυρόπουλος, Λευτέρης Πελίδης, Θανάσης Τσιβιτζέλης, Λευτέρης Καρβουνίδης, Αθηνόδωρος Τοκατζόγλου, Αριστοτέλης Φαχουρίδης, Σωτήρης Αναστασιάδης, Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Προπονητής και καθοδηγητής είναι ο Γιάννης Λαζαρίδης, με βοηθό προπονητή τον Χάρη Δενδράκη και συνεργάτη προπονητή τον Βασίλη Παμπορίδη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]